missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


ONTMOETING & DIALOOG - September 2016 (Dialoog)

donderdag 1 september 2016 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
Noch haat, noch engelachtigheid In de strijd tegen de terreur, de verdeeldheid en de haat, hebben de christenen een onvervangbare rol te spelen, met de wapens die hun door het Evangelie gegeven worden : de liefde, de barmhartigheid, de vrede maar ook de dialoog. Alleen deze (...)


Interreligieuse Kalender - September 2016 (Dialoog)

woensdag 31 augustus 2016 door G.Verbist, mafr.
4 – Scheppingszondag (Christenen) Christenen schenken wereldwijd aandacht aan de zorg voor het milieu. Heiligverklaring van Moeder Teresa te Rome. 9 – 14. Hadj. (Moslims) Jaarlijkse bedevaart naar Mekka. 12 – 13. Offerfeest. Id al-Adha (Moslims) Hun grootste feest. (...)


Open brief aan de moslimwereld (Dialoog)

dinsdag 30 augustus 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Een open brief van Abdennour Bidar, filosoof specialist in de hedendaagse evoluties van de islam en in de theorieën van de secularisatie en de postsecularisatie, uitgegeven in de Huffington Post MaghrebONTMOETING & DIALOOG - Augustus 2016 (Dialoog)

zaterdag 6 augustus 2016 door G.Verbist, mafr.
Historische ontmoeting tussen paus Franciscus en patriarch Kyrill van Moskou Op 12 februari 2016, op het vliegveld van Havana (Cuba), had deze historische ontmoeting plaats. Wat bespraken ze ? wat betekent deze ontmoeting ? Volgens het patriarchaat was de dramatische situatie van (...)


Interreligieuse Kalender - Augustus 2016 (Dialoog)

zondag 31 juli 2016 door G.Verbist, mafr.
14 – Tisha b’Av (Joden) Treurdag – verwoensting vd Tempel. Vastendag. Boek vd Klaagliederen wordt gelezen. 15 – Maria-Tenhemelopneming (Katholieken) Na haar dood is Maria ten hemel opgestegen. Ontslaping van de Moeder Gods (Orthodoxen) 18 – Raksha Bandhan (Hindoes) (...)


België

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2016 (Dialoog)

woensdag 6 juli 2016 door Webmaster
’Id al-Fitr / Ramazan Bairami, 7de/8ste juli 2016 Beste moslimvrienden, Deze dagen vieren jullie feest. Dit feest is zichtbaar en tastbaar aanwezig in ons land. Het is duidelijk dat jullie een belangrijke schakel zijn in de samenleving die we samen opbouwen! Naar aanleiding van Id (...)


Groen Blad - Juli 2016 (Dialoog)

zaterdag 2 juli 2016 door G.Verbist, mafr.
Id al Fitr – Ramazan Bairami. SUIKERFEEST. Het Suikerfeest valt op de 1ste dag van de 10e maand (sjawwal) van de islamitische kalender. Met dit feest, ook wel het kleine feest genoemd (Id al-Fitr) wordt het einde van de Ramadan gevierd. Bij ons zal dat op 6 ? 7? juli zijn. ’s Morgens rond (...)


Interreligieuse Kalender - Juli 2016 (Dialoog)

donderdag 30 juni 2016 door G.Verbist, mafr.
1 – Lailat al- Qadr (islam) Nacht van de Beslissing. Mohammed kreeg zijn eerste openbaring. Deze nacht is voor de moslims een ’Waardevolle Nacht’. 7 – 8. Id al-Fitr. Suikerfeest (islam) De vastenperiode is voorbij. 9 – Martelaarschap van de Báb (baháï) (...)


Groen Blad - Juni 2016 (Dialoog)

woensdag 1 juni 2016 door G.Verbist, mafr.
Ontmoeting van de belangrijkste soennitische leider met paus Franciscus Paus Franciscus heeft op 23 mei een historische ontmoeting gehad met sjeik Ahmed al-Tayeb, de grootmoefti van de gerenomeerde soennitische Al Azhar universiteit van Kaïro. Het gesprek duurde 25 minuten. Hun overleg ging (...)


Interreligieuse Kalender - Juni 2016 (Dialoog)

maandag 30 mei 2016 door G.Verbist, mafr.
3 – Carolus Lwanga en gezellen martelaren in Oeganda (Kath. & Anglikanen) 6 – Begin RAMADAN (Moslims) 9 – Hemelvaartsdag (Orthodoxen) 12 – 13. Sjavoeot (Joden) Wekenfeest. Mozes ontving van God de Thora. 16 – Martelaarschap van Goeroe Arjan Dev (Sikhs) 19 – Pinksteren (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 965143

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License