missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


DIALOOG & ONTMOETING - Januari 2018 (Dialoog)

dinsdag 2 januari 2018 door G.Verbist, mafr.
Gebedsweek voor de EENHEID van de Christenen van 18 tot 25 januari 2018. “ Ontzagwekkend, Heer, is uw hand “ (Exodus 15, 6 ) De teksten zijn het resultaat van de Kerken van de Caraïben. (De brochure zien) De BROCHURE is te verkrijgen op volgende adressen : Interkerkelijk (...)


Interreligieuse Kalender - Januari 2018 (Dialoog)

zondag 31 december 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Feest van de Moeder Gods MARIA (Kath) Werelddag van gebed voor de VREDE. 2>>4 – Nieuwjaar voor de Boeddhisten (vooral in Japan) 5 – Verjaardag van Goeroe Gobind Singh Sahib (Sikhs) 6 – Feest van de Openbaring (Drie Wijzen) (Kath) 7 – Kerstmis (Orhodoxen) 14 – Makara (...)


Overwegingen voor de Advent 2017

Ook wij zijn migranten (Hedendaags geloof)

dinsdag 12 december 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
« … Zoals Abraham, Mozes, Jozef en Maria, was Jezus een migrant… Wij zijn allemaal migranten, wij zijn geroepen om van de aarde naar de Vader te gaan…” De Adventstijd De Advent is een tijd van verwachten en van voorbereiding om God te ontvangen die in onze wereld komt. Hij komt in en met (...)


DIALOOG & ONTMOETING - December 2017 (Dialoog)

maandag 4 december 2017 door G.Verbist, mafr.
Een samenleving die niemand uitsluit Homelie van kardinaal Jozef De Kezel op Koningsdag (15 november 2017) in de kathedraal te Brussel. “ Nous venons d’entendre un extrait de la lettre de Saint Paul aux Romains. Nous sommes au début de notre ère. Il y a déjà en ce moment une communauté (...)


Interreligieuse Kalender - December 2017 (Dialoog)

donderdag 30 november 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Mawlid an-Nabi (Islam) Geboorte van Mohammed. 3 – ADVENT (Kath) Voorberijdingstijd voor Kerstmis. 8 – Bodhidag (Boeddhisme) Verlichting van Boeddha. 10 – Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. 13 tot 19 – Chanoeka (Joden) Inwijdingsfeest van de Tempel te Jeruzalem. 18 – (...)


De Kerk herstichten (Hedendaags geloof)

CCBF - Parijs 21 oktober 2017
donderdag 16 november 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Tijdens een weekend van hervatting van de CCBF (Katholieke Conferentie van de Gedoopten van Frankrijk) heeft Jean-Pol Gallez een conferentie gegeven over de theologie van Joseph Moingt, met als titel, : “De Kerk herstichten, de oproep van Joseph Moingt aan de gedoopten”.

Jean-Pol Gallez is doctor in de theologie van de UCL (Katholieke Universiteit van Louvain). Hij heeft het regelmatig over Joseph Moingt, jezuïet, één van de grootste theologen van onze tijd waarvan de stimulerende gedachte nieuwe – en trouwe aan het Evangelie - basissen biedt voor het opnieuw funderen van de Kerk.

De conferentie werd ingeleid door een oproep die Joseph Moingt gelanceerd heeft aan alle gedoopten.DIALOOG & ONTMOETING - November 2017 (Dialoog)

donderdag 2 november 2017 door G.Verbist, mafr.
Interreligieuze tolerantie is een kracht Op 3 oktober organiseerden de erkende erediensten in ons land, in samenwerking met de minister van Justitie Koen Geens, in de Senaat een colloquium dat resoluut religioptimisme uitstraalde. De leiders van de 6 godsdiensten waren aanwezig, maar namen (...)


Interreligieuse Kalender - November 2017 (Dialoog)

dinsdag 31 oktober 2017 door G.Verbist, mafr.
1 - ALLERHEILIGEN (Kath.) Katholieken gedenken de heiligen. 2 - Allerzielen (Kath.) Zij gedenken alle mensen die gestorven zijn. 4 - Geboorte Goeroe Nanek (Sikhs) Groot feest. 29 – Gita Jayanti (Hindoes) Verjaardag van de heilige tekst. Gebedsintentie van de (...)


Islam

De voornaamste feestdagen in de islam (Dialoog)

De islamitische kalender
maandag 30 oktober 2017 door Webmaster
Dit zijn de volgende grote datums van de islamitische kalender : Mawlid an Nabi Geboorte van de Profeet 12 Rabi’ el-Awwal 1439 vrijdag 1 december 2017 Lailat al Mi’raj Reis van de Profeet naar de Hemel 27 Radjab 1439 vrijdag 13 april 2018 Lailat al Bara’a Nacht van Zuivering 15 Sha’ban (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Oktober 2017 (Dialoog)

dinsdag 3 oktober 2017 door G.Verbist, mafr.
Wie zijn de imams in ons land ? Er zijn in ons land ongeveer 300 moskeeën. De droom van elke moskee is de gelovigen tijdens de dienst op vrijdag een geloofsthema aan te reiken dat een imam heeft uitgewerkt. De realiteit is dat de meerderheid van de Belgische imams geen van beide landstalen (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 663591

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License