missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Nabije Oosten > Nabije Oosten

Nabije Oosten

De Witte Paters in het Nabije Oosten

Artikels van deze rubriek


De Witte Paters in het Nabije Oosten (Nabije Oosten)

vrijdag 16 oktober 2009 door Webmaster
In 2009 zijn er nog:

  • 11 Witte Paters in Jeruzalem
  •   2 Witte Paters in Beyrouth


Nabije Oosten

Israël-Palestina : de katholieke ordinarii van het Heilig Land stellen een « nieuwe weg » voor. (Nabije Oosten)

Bulletin ARCRE–PECRE nº 310
vrijdag 31 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[bleu marine]In een lange mededeling, betreuren de katholieke Ordinarii van het Heilig Land de impasse die de Israëlisch-Palestijnse situatie kenmerkt; voor het bereiken van een rechtvaardige en duurzame vrede, is er “een nieuwe visie voor dit land” noodzakelijk.[/bleu marine]De koning van Jordanië gaat de “katholieke Nobel van de vrede” ontvangen (Nabije Oosten)

woensdag 20 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Op 29 maart, zal koning Abdallah II naar Assisi (Italië) komen om de “Lamp van de heilige Franciscus “ te ontvangen, een prijs die beschouwd wordt als de katholieke Nobel van de vrede.[/marron]Jeruzalem, de oudste dochter (Nabije Oosten)

dinsdag 9 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[mauve fonce]Jeruzalem, 2018-10-08[/mauve fonce] Vandaag, hebben we de 140ste verjaardag gevierd, dag op dag, van de aankomst van de eerste Witte Paters in Jeruzalem, de 1ste oktober 1878. Ze waren vertrokken uit Algiers op 14 september en waren ontscheept in de haven van Jaffa. (...)


Nabije Oosten

“Proche Orient Chrétien” verlaat Jeruzalem voor Beiroet (Nabije Oosten)

Frans Bouwen, M.Afr.
vrijdag 9 oktober 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De Missionarissen van Afrika zijn met het tijdschrift “Proche Orient Chrétien” (POC) gestart in 1951 in Jeruzalem, en hebben het sindsdien met enthousiasme uitgegeven. Sinds 1 januari 2015, wordt deze uitgave verzekerd in Beiroet door de Faculteit van Godsdienstwetenschappen van de “Sint Jozef Universiteit”, beheerd door de Paters Jezuïeten. Het is niet het eerste project gelanceerd door de Witte Paters dat zo overgedragen wordt aan de lokale Kerk. Maar hoe is het ontstaan ?[/marron]Libanon

Moslimchristelijke versie van het Ave Maria van Caccini (Nabije Oosten)

vertolkt door Tania Kassis
vrijdag 20 maart 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[mauve fonce]Tania KASSIS, [/mauve fonce]eén van de meest populaire Libanese zangeressen van haar land heeft het Ave Maria van Caccini opnieuw bezocht en dit vermengt met de moslim oproep tot het gebed. [bleu]De gedachte is in haar opgekomen ter gelegenheid van de aanduiding van 25 maart, (...)


Mijn pleidooi voor het volk van Israël :
Bevrijd u door Palestina te bevrijden
(Nabije Oosten)

Mgr Desmond Tutu
donderdag 21 augustus 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De aartsbisschop emeritus Desmond Tutu, in een exclusief artikel voor het dagblad Haaretz, roept op tot een wereldwijde boycot van Israël en vraagt aan de Israëlieten en aan de Palestijnen na te denken, verder dan hun leiders, over een duurzame oplossing van de crisis in het Heilig Land.[/marron]

Eerst gepubliceerd op [http://www.haaretz.com/opinion/1.610687.]
In het Frans vertaald door de gemeenschap van Avaaz.


Jeruzalem

Het gebed van Paus Franciscus in Yad Vashem, 26 mei 2014 (Nabije Oosten)

donderdag 3 juli 2014 door Webmaster
[marron]"Adam, waar ben je?””[/marron] [mauve fonce](Genesis 3,9)[/mauve fonce] Waar ben je? Waar ben je geëindigd? Op deze plaats, het memoriaal van de Shoah, horen we deze vraag van God weerklinken: “Adam, waar ben je?” In deze vraag klinkt heel het verdriet van de Vader die de zoon verloren (...)


Getuigenis

Christen in Alep, martelaarstad (Nabije Oosten)

Pisai Alumnu Association – Newsletter n. 5/2014 – May 2014
dinsdag 20 mei 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Sinds reeds meer dan twaalf jaar, is het voor mij een jaarlijkse ritus van naar Rome te komen, rond het einde van de maand april, om er mijn cursus te geven aan het PSAI. Met een rechtstreekse vlucht van Alep naar Rome volstaan minder dan vijf uren voor de reis. Men kon gemakkelijk een kop (...)


Nabije Oosten

De paus zal naar het Heilig Land gaan van 24 tot 26 mei 2014 (Nabije Oosten)

woensdag 8 januari 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Goede kenner van de Oosterse Kerken en van de dialoog met deze, analyseert de Witte Pater Frans Bouwen de belangrijkheid van deze reis en meer bepaald van de ontmoeting georganiseerd in het Heilig Graf “met al de vertegenwoordigers van de christelijke Kerken van Jeruzalem en ook met de patriarch Bartholomeus van Constantinopel.”[/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1149007

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Nabije Oosten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License