missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Nabije Oosten > Nabije Oosten

Nabije Oosten

De Witte Paters in het Nabije Oosten

Artikels van deze rubriek


Syrië

Syrië : de christenen van het Oosten verenigd tegen een tussenkomst (Nabije Oosten)

Assawra 29-08-2013
donderdag 5 september 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De Conferentie van de katholieke bisschoppen van de Verenigde Staten heeft op dinsdag 3 september elke katholieke Amerikaan opgeroepen om persoonlijk zijn senator en zijn vertegenwoordiger op te roepen om hem te vragen te stemmen tegen de resolutie die het gebruik van de militaire macht in Syrië toelaat.

Mgr. Pontier, voorzitter van de Franse Bisschoppenconferentie, in een brief aan de melchitische Patriarch Gregorios III in Damascus, onderstreept dat de bisschoppen van Frankrijk “vragen dat alle wegen zouden verkend worden om te komen tot een politieke en diplomatieke oplossing van het conflict.”[/marron]Syrië

Brief van de Bisschop van Antwerpen voor de vrede (Nabije Oosten)

donderdag 5 september 2013 door Webmaster
Antwerpen, 4 september 2013 Zusters en Broeders Nu de internationale spanning rond Syrië hoog oploopt en een militaire interventie wordt voorbereid, houdt de wereld de adem in. De burgeroorlog in Syrië heeft al te veel slachtoffers geëist. Er worden wapens gebruikt die op deze wereld niet zouden (...)


PATER GUY THEUNIS BLIKT TERUG OP BEWOGEN RWANDAPERIODE (Nabije Oosten)

Kerknet
vrijdag 17 februari 2012 door Webmaster

[marron]De Belgische Witte Pater Guy Theunis klaagt naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Mes 75 jours de prison à Kigali’ het lot aan van duizenden Rwandezen, die nog steeds zonder enige vorm van proces zijn opgesloten in Rwandese gevangenissen.[/marron]Interview met Frans Bouwen

De christenen in het Midden-Oosten (Nabije Oosten)

Band 3 - 2011
woensdag 28 september 2011 door Webmaster

[marron]Het gebied van het Midden-Oosten heeft de laatste maanden veel in het nieuws gestaan, met positieve en negatieve gebeurtenissen: oorlog in Irak en Afghanistan, revolutie in Egypte, onlusten en bloedige repressie in Syrië, en zo meer. Vaak is er dan ook sprake van de christenen die in het Midden-Oosten leven, en van de moeilijke omstandigheden die ze doormaken. Soms wordt er gezegd en geschreven dat de christenen in dat deel van de wereld tegenwoordig vervolgd worden. Het is een feit dat hun situatie op vele plaatsen moeilijk is geworden en soms zelfs critisch, zozeer dat sommigen zich afvragen of de christenen in dat deel van de wereld nog een toekomst hebben.[/marron]Nieuws uit Libanon (Nabije Oosten)

maandag 3 januari 2011 door D.F. (Vertaling), Francis Leduc, Webmaster
[marron]LIBAMI[/marron] Nadat ik vorig jaar mijn ontslag had gegeven aan de Sint Jozef Universiteit, heb ik gedurende enkele maanden een wat kalmere periode beleefd. Maar deze heeft niet lang geduurd, want ik heb me inderdaad sterk ingezet in de Vereniging “Libami” , die de laatste maanden en (...)


Nieuws uit Jeruzalem (Nabije Oosten)

Band - JANUARI FEBRUARI MAART 2010
donderdag 1 april 2010 door Guy Theunis, Webmaster
Na verschillende jaren in Rome, de eeuwige stad, te hebben verbleven, als verantwoordelijke voor de permanente vorming in de Sociëteit, ben ik nu in de heilige stad, als verantwoordelijke voor de sessies van vernieuwing die de Sociëteit daar organiseert.


Lebanon

Verlucht Centrum van Libami (Nabije Oosten)

Day-Camp 6-24 juillet 2009
maandag 30 november 2009 door D.F. (Vertaling), Francis Leduc, Webmaster
Het verlucht centrum, georganiseerd door Libami, heeft aan een honderdtal kinderen, die gedurende de hele zomertijd niet kunnen genieten van een recreatieve activiteit, de kans geboden uit hun gewone levensmidden te komen. Tijdens die dagen, hebben we de nadruk gelegd op de collectieve (...)


Libanon

DE MEEST ARMEN ONDER DE ARMEN HELPEN (Nabije Oosten)

Libami
zaterdag 28 november 2009 door D.F. (Vertaling), Francis Leduc, Webmaster

Na 40 jaren onderwijs van moraaltheologie aan de Faculteit van Godsdienstwetenschappen van de Sint Jozef Universiteit in Beiroet, in Kaslik en bij de Paters Paulisten in Harissa, heeft Francis zijn ontslag gegeven op het einde van het laatste universitair jaar.

Maar, ook al is hij nu op officieel rust, toch blijft hij verder werken. Hij blijft onderdirecteur van het tijdschrift “Proche-Orient chrétien” (Sint Anna in Jeruzalem), hij is geestelijke raadgever van 3 gezinsploegen (“Notre Dame”), en zet zich in voor de Vereniging “LIBAMI” die hij gesticht heeft samen met een Libanese dame in 1987.MDT Sessie 2009 in Jeruzalem (Nabije Oosten)

Missionary Discipleship Today
maandag 12 oktober 2009 door D.F. (Vertaling), Guy Theunis, Webmaster
Er is een nieuwe sessie “Missionary Discipleship Today” van 3 maanden begonnen in Jeruzalem op 15 september, met slechts 13 deelnemers. De ingeschrevenen die uit Azië of Afrika (behalve Zuid-Afrika) zouden komen, hebben hun visum voor Israël niet gekregen. Een bisschop uit Wales, Mgr. Edwin Regan, (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1048865

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Nabije Oosten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License