missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


DR Congo: bisschoppen overleggen met Tshisekedi over verkiezingen (De Zending gaat door...)

De Congolese president Félix Tshisekedi ontving vrijdag een delegatie van de CENCO, de Bisschoppenconferentie van de DR Congo
maandag 29 november 2021 door Webmaster2
Een delegatie van de Bisschoppenconferentie van de DR Congo (CENCO), onder leiding van de voorzitter Marcel Utembi Tapa, de aartsbisschop van Kisangani, werd afgelopen vrijdag ontvangen door president Félix Tshisekedi, voor een overleg over de voorbereiding van de verkiezingen. Volgens de CENCO (...)


Paus brengt hulde aan onbaatzuchtige missionarissen (De Zending gaat door...)

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus sprak zijn waardering uit voor de missionarissen die in arme en noodlijdende landen in de frontlinie staan. Paus Franciscus tijdens het angelusgebed op missiezondag © Vatican Media Paus Franciscus heeft gisteren, op Missiezondag 2021, hulde gebracht aan de vele priesters en (...)


Kardinaal Tagle: ’Missionering is geen verovering’ (De Zending gaat door...)

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Wereldmissiedag, jaarlijks op de vierde zondag van oktober, werd voor de 95ste keer georganiseerd. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Het is voor ons onmogelijk om te zwijgen over wat we hebben gezien en gehoord. De Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle, de prefect van de Congregatie (...)


God heeft geen andere handen en voeten dan de jouwe’ (De Zending gaat door...)

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Théogène Havugimana, directeur van Missio België, herinnert er naar aanleiding van Missiezondag (24 oktober) aan dat ‘geloof doet delen’. In juni werd Théogène Havugimana, meewerkend priester in Haacht, benoemd tot directeur van Missio-België. De priester met Rwandese wortels vraagt in zijn (...)


Missie en dekolonisering - de mening van Wauthier de Mahieu (De Zending gaat door...)

maandag 18 oktober 2021 door Webmaster2
Jezuïet Wauthier de Mahieu werkte 31 jaar in het onderwijs in Kinshasa (DR Congo) en reageert op het debat over de rol van missie in de kolonisering. In zijn boek Missionarissen. Geschiedenis, herinnering, dekolonisering verwondert Idesbald Goddeeris zich erover dat het debat over (...)


Boerderij Elikya in Congo, waar water stroomt voor allen (De Zending gaat door...)

Enkele jaren geleden waren de koeien van de zusters annuntiaten in Congo nog graatmager. Nu bloeit samen met de veestapel ook de gemeenschap.
maandag 30 augustus 2021 door Webmaster2
Rond onze tafel in Heverlee twee zusters annuntiaten en de voorzitter van hun werking Blik op Afrika. Zuster Guillaumine Clerx deed 24 jaar missiewerk in Congo en zuster Vicky Masamba is zelf Congolese. Dirk Bogaert is een docent muziek met een hart voor andere culturen. Zo raakte hij als (...)


Kardinaal Walter Kasper kritisch voor de Synodale Weg (De Zending gaat door...)

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Kardinaal Walter Kasper (88), oud-voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Christelijke Eenheid, is kritisch voor een aantal aspecten van de Synodale Weg van de Duitse bisschoppen en katholieke leken. Hij stelt zich vragen zowel over de structuur als over de (...)


Théogène Havugimana is de nieuwe directeur van Missio België (De Zending gaat door...)

woensdag 9 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Théogène Havugimana, Rwandees priester in dienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, volgt Michel Coppin op aan het hoofd van Missio België.[/bleu marine] Théogène Havugimana, de nieuwe directeur van Missio België © IPID-SIPI Théogène Havugimana, priester van het bisdom Nyundo in (...)


Stop de islamterreur in Afrika ! (De Zending gaat door...)

vrijdag 23 april 2021 door Webmaster2

De Burkinese bisschop Laurent B. Dabiré wil niet dat het Westen werkloos blijft toekijken hoe jihadisten grote delen van Afrika veroveren.Kerk in Nood: 1 op 3 landen schendt godsdienstvrijheid ernstig (De Zending gaat door...)

woensdag 21 april 2021 door Webmaster2
[bleu marine]In haar 15de rapport Vrijheid van Godsdienst Wereldwijd waarschuwt Kerk in Nood voor ernstige bedreigingen van het basisrecht op godsdienstvrijheid.[/bleu marine] [bleu marine]Nigeriaanse-christenen protesteren tegen religieus geweld in hun land © Kerk in Nood[/bleu marine] In (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1035870

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License