missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Niemand leeft voor zichzelf alleen - Kerstwens kardinaal De Kesel (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
"We hebben elkaar nodig, we zijn verantwoordelijk voor elkaar", zo onderstreept kardinaal De Kesel in zijn kerstwensen 2021. Vrienden, Ook dit jaar kunnen we Kerstmis niet vieren zoals we het gewoon zijn. De wereldwijde pandemie is immers nog altijd niet bedwongen. Er is weliswaar al veel (...)


Paus roept Romeinse curie op tot nederigheid (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus had het in zijn kersttoespraak tot de curieleden dit jaar niet over kerkhervormingen, wel over de nood aan een synodale Kerk. Paus Franciscus heeft de leden van de Romeinse curie en andere belangrijke functionarissen van de Vaticaanse administratie tijdens de jaarlijkse (...)


Hoe werd oktober weer Wereldmissiemaand? (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 oktober 2021 door Webmaster2
Al bijna 100 jaar wordt op de laatste zondag van oktober in kerken wereldwijd een collecte gehouden voor ‘de missies’. Waar komt die traditie vandaan? Het begon met een Missiezondag, ingesteld door paus Pius XI in 1926. Voortaan zou er op de voorlaatste zondag van oktober een collecte gehouden (...)


Nieuwe Franse vertaling van Romeinse missaal (Hedendaags geloof)

De Franstalige parochies in ons land gaan vanaf de advent het nieuwe Romeinse missaal gebruiken.
maandag 30 augustus 2021 door Webmaster2
Mgr. Jean-Luc Hudsyn, hulpbisschop voor Waals-Brabant van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en Franstalige referent voor liturgie, laat weten dat het nieuwe Romeinse missaal in het Frans in alle Franstalige bisdommen in ons land vanaf 25 november 2021, de eerste zondag van de advent, in gebruik (...)


Paus weigert ontslag van kardinaal Reinhard Marx (Hedendaags geloof)

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus weigert het ontslagverzoek van kardinaal Reinhard Marx te aanvaarden en vraagt hem aan te blijven als aartsbisschop van München en Freising. Dat schrijft de paus in een broederlijke brief aan kardinaal Marx, die vanmiddag door de persdienst van de Heilige Stoel in (...)


Midden in de Goede Week: bekijk ‘The New Gospel’ van Milo Rau (Hedendaags geloof)

woensdag 31 maart 2021 door Webmaster2
Milo Rau (NTGent) bracht het Lam Gods theatraal tot leven en waagt zich nu aan de passie van Christus. Bekijk de trailer en lees het interview. Voor de opnames van zijn film ‘The New Gospel’ trok Milo Rau naar het Zuid-Italiaanse Matera, ook bekend uit de passiefilms van Pier Paolo Pasolini (...)


Paus bidt om de genade van de verwondering in de Goede Week (Hedendaags geloof)

maandag 29 maart 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus[/bleu marine] heeft tijdens het angelus na de eucharistieviering van Palmzondag, opgeroepen tot gebed voor de slachtoffers van de aanslag op de kathedraal van Makassar in Indonesië. Laten we bidden voor alle slachtoffers van geweld, vooral voor de slachtoffers van de (...)


Godgewijd leven, dat is God blijven zoeken én vinden (Hedendaags geloof)

woensdag 3 februari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Wat kunnen religieuzen doen in deze vreemde coronatijd?[/bleu marine] Abt Frederic Testaert citeert de heilige Augustinus: blijven zoeken wie we al gevonden hebben. Op 2 februari viert de Kerk de Dag van het Godgewijde Leven, in 1997 ingesteld door paus Johannes Paulus II om het (...)


Voorouder van premier De Croo was zoeaaf in dienst van de paus (Hedendaags geloof)

vrijdag 29 januari 2021 door Webmaster2
Betovergrootoom Jean-Baptist De Croo was één van de 1.700 Belgen in dienst van het Italiaanse zoeavenleger, dat de paus beschermde tegen patriotten. Zo’n 1.700 Belgen namen tussen 1860 en 1870 dienst in het zoeavenkorps. Dat moest, samen met de Zwitserse wacht, de paus beschermen tegen Italiaanse (...)


Fra Dominique Mathieu: door de paus tot broederlijkheid gezonden (Dialoog)

maandag 18 januari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus heeft onze landgenoot en minderbroeder-conventueel Dominique Mathieu belast met een delicate missie in Iran.[/bleu marine] Paus Franciscus, die al sinds het begin van zijn pontificaat streeft naar een constructieve dialoog met de autoriteiten van Iran, heeft onze (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1036048

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License