missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Afrika

Afrika

Aanwezigheid en activiteiten in Afrika

Artikels van deze rubriek


Afrikadag: waarom Congolese ritus niet toestaan? (De Zending gaat door...)

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
De ‘rite zaïrois’ – zoals de Congolese ritus officieel heet – werd in 1988 als onderdeel van de Romeinse ritus erkend. Paus Franciscus heeft zelf in de Sint-Pietersbasiliek nog in rite zaïrois gecelebreerd, naar aanleiding van een kwarteeuw Congolese gemeenschap in Rome. Het kan ook in Parijs, (...)


Machtswissel maakt geen einde aan straffeloosheid en repressie in Burundi (De Zending gaat door...)

vrijdag 18 december 2020 door Webmaster2
Zes maanden na het aantreden van president Évariste Ndayishimiye is de mensenrechtensituatie in Burundi er niet op verbeterd. Dat blijkt uit een nieuw rapport van The Burundi Human Rights Initiative (BHRI). ‘Binnen de debatten over Burundi heeft België wel degelijk een stem. We moeten duidelijk (...)


Nouvelle-Zélande : la dépénalisation de l’euthanasie confirmée par référendum (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
[bleu]A l’occasion des élections du 17 octobre dernier, les Néo-Zélandais étaient amenés à se prononcer sur l’entrée en vigueur de la loi sur l’euthanasie votée par le Parlement un an plus tôt. Cette dépénalisation de l’euthanasie a recueilli 65 % des suffrages, comme il ressort des résultats définitifs parus (...)


Kanigula Mubagwa, hartfysioloog en rector van de Université Catholique de Bukavu,

‘Als ik hoop kan geven aan de jeugd, zal ik tevreden zijn’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
[bleu]Na een jarenlange carrière als hartfysioloog aan de KU Leuven keerde Kanigula Mubagwa (67) terug naar Congo. Hij werd er vorig jaar verkozen tot rector van de katholieke universiteit van Bukavu, in Oost-Congo. „Ik weet niet of ik nog genoeg neuronen zal hebben om na vier jaar mijn mandaat (...)


Vlaanderen solidair met pater Ivo en ex-kindsoldaten in Congo (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Met 20 naaimachines en honderden meters stof,[/bleu marine] deze week geleverd, kunnen pater Ivo en zijn jongeren in Kananga de burgers weer helpen met mondmaskers. Scheutist Ivo Vanvolsem werkt al jarenlang in Kananga, waar hij onder meer ex-kindsoldaten een kortstondige vorming (...)


Oktober is missiemaand. Wat betekent dat vandaag? (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Op 18 oktober viert de wereldkerk Missiezondag. Catherine De Ryck van Missio en bisschop Koen Vanhoutte stellen de campagne ‘Van harte’ voor[/bleu marine]. Neem de wereldkerk op in je gebed, in het bijzonder op Missiezondag (18 oktober 2020) Durf missionair te getuigen over jouw (...)


Kerk met een missie: 4 verhalen van hoop uit Liberia (De Zending gaat door...)

vrijdag 9 oktober 2020 door Webmaster2
Het West-Afrikaanse land Liberia staat centraal in de campagne van Missio dit jaar. 4 verhalen van hoop en grote inzet door een kleine kerk. Al het zwerfvuil in de straten van Monrovia was de jonge Gertrude al lang een doorn in het oog. De stank! De vliegen! Op een dag bekijkt ze een filmpje (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland (De Zending gaat door...)

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo.[/bleu marine] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet (De Zending gaat door...)

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
[bleu]De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika.[/bleu] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1076881

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License