missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
KADOC

Witte Paters filmden eigen missiewerk

Filmcollectie Witte Paters
vrijdag 26 april 2019 door Webmaster2

Na de Tweede Wereldoorlog legden de Witte Paters hun missiewerk in Centraal-Afrika vast in bewegend beeld. Eigen ‘paters-regisseurs’ maakten reportages en documentaires over hun activiteiten in Congo, Rwanda en Burundi. Bovendien produceerden ze educatieve speelfilms die bestemd waren voor het lokale publiek. De films worden bewaard in KADOC en staan sinds 2009 op de Vlaamse topstukkenlijst. Ze vormen – aldus de samenstellers van de lijst – “een unieke en zeer hoogstaande verzameling met een uitzonderlijke betekenis voor de geschiedenis van de missie, de Belgische kolonies, de koloniale opvattingen en de etnografie (volkeren, gebruiken, geschiedenis enz.) van Kongo, Rwanda en Burundi vanaf ca. 1940”.

Erfgoed

Samen met VIAA en Cinematek en met de steun van de Vlaamse overheid werkt KADOC aan de duurzame bewaring van dat audiovisuele erfgoed. Het gaat om meer dan 750 filmobjecten, die onder 83 titels vallen. Die titels bestaan uit verschillende (werk)kopieën en meerdere versies, zoals kortere montages en verschillende taalversies, beeld- en geluidsbobijnen.

[bleu marine]Kadoc - Documentatien Onderzoekscentrum voor religie, Cultuur en Samenleving. Vlamingenstraat 39 bus 3003- 3000 Leuven. [/bleu marine]

Online bekijken : Filmcollectie Witte Paters

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 758 / 1158759

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License