missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

De paus roept de jongeren op weerstand te bieden aan hen die hen willen “doen zwijgen”

dinsdag 27 maart 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De paus heeft een oproep gedaan op het Sint Pietersplein gedurende de Mis van Palmzondag, ter gelegenheid van de Werelddag van de Jeugd.[/marron]

“De jongeren doen zwijgen is een bekoring die altijd heeft bestaan”, heeft de paus verzekerd.

  “Er zijn talrijke manieren om de jongeren te doen zwijgen en onzichtbaar te maken. Talrijke manieren om hen te verdoven en hen te sussen opdat ze geen gerucht zouden maken, opdat ze zich geen vragen zouden stellen en zichzelf niet in vraag zouden stellen.”

“Er zijn talrijke manieren om hen stil te houden opdat zij zich niet in de zaak zouden betrekken en dat hun dromen hoogte zouden verliezen en laag bij de grond, pietluttige, droefgeestige droompjes zouden worden”
, zo heeft hij benadrukt.

Hij heeft dan herinnerd aan een woord van Jezus in verband met de leerlingen beoordeeld als al te demonstratief en te luidruchtig: “Als zij zwijgen, dan zullen de stenen schreeuwen”.

  “Beste jongeren, het aan jullie te beslissen”, benadrukte de paus. “Als de anderen zwijgen, als wij de ouderen en de verantwoordelijken, zo dikwijls bedorven, zwijgzaam zijn, als de wereld zwijgt en zijn vreugde verliest, dan vraag ik het aan jullie: roepen jullie? Als ’t u belieft, als ’t u belieft, neemt een beslissing vooraleer de stenen roepen.”

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 688 / 1158759

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License