missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Congregatie in Michigan (VS) verliest 13 zusters aan COVID-19

maandag 20 juli 2020 door Webmaster2
Ooit woonden er 800 zusters op het gigantische kloosterdomein in Livonia, Michigan (VS) van de Congregatie van Sint-Felix van Cantalice. Nu is alleen nog het Sint-Jozefgebouw in gebruik voor 65 zusters. Op de gelijkvloers wonen de zusters die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. De eerste (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
[bleu]De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika.[/bleu] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken (...)


Pater Lucien Van Wielendaele

maandag 25 mei 2020 door Webmaster2
Lucien Van Wielendaele overleden op 20 mei 2020 te Avondrust (Varsenaere) Lucien werd op 18 juni 1929 geboren te Nederbrakel in het bisdom Gent, provincie Oost-Vlaanderen. Hij volgde de Grieks-Latijnse humaniora in het Sint-Antoniuscollege te Ronse. Hij was als bondsleider van de K.S.A., (...)


Laudato Si’ Week nodigt uit tot reflectie: wat na corona?

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Van 16 tot 24 mei vindt voor het eerst de Laudato Si’ Week plaats. Coronamaatregelen beperken de actie, maar niets belet om alvast samen na te denken.[/bleu marine] Wat voor wereld willen we nalaten aan onze kinderen? En hoe gaan we die stap voor stap realiseren? Over die vragen (...)


Gebedsdag tegen corona in ons land

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
De steun van paus Franciscus aan het initiatief van het Comité voor Menselijke Broederlijkheid om donderdag 14 mei 2020, over de grenzen van religies heen wereldwijd te bidden, te vasten en werken van liefdadigheid te verrichten tegen de coronapandemie en uit solidariteit met al wie door het (...)


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


OVERLIJDEN

Pater Paul Devigne

vrijdag 10 april 2020 door Webmaster2
Pater Paul Devigne is in Luik op 6 april in de Heer ontslapen. Pater Paul Devigne was 94 jaar waarvan 71 jaar missionaris in Rwanda en in België.


Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfon[/bleu marine]ds. De hele wereld is in de ban van COVID-19. (...)


CORONAVIRUS AFRIKA

Salesiaan Eric Meert: ‘We bereiden ons voor op corona in Afrika’

vrijdag 3 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Pater Meert vangt jongeren op in Lubumbashi. In het spoor van Don Bosco beschermt hij hen niet alleen, maar laat hij hen ook anderen beschermen.[/bleu marine] Gelukkig komt de coronacrisis in Afrika wat trager op gang, verzucht salesiaan Eric Meert. Zo kunnen overheden en burgers (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1066561

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License