missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Burkina Faso > Burkina Faso

Burkina Faso

De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso

Artikels van deze rubriek


Burkina Faso

Fenomeen van uitsluiting (Burkina Faso)

Contact - Juni 2010
maandag 26 juli 2010 door Webmaster
Zoals in andere Afrikaanse landen stellen we vast dat ook in Burkina Faso een aanzienlijk aantal vrouwen beschouwd worden als "tovenaressen" of "zieleneetsters" . Sommige Burkinabezen menen dat die vrouwen in staat zijn de ziel van anderen op te eten dankzij een magische kracht. Daarom worden (...)


Burkina Faso

Noviciaat te Bobo-Dioulasso (Burkina Faso)

Contact MZOLA (Witte Zusters)
woensdag 21 juli 2010 door Webmaster
Sinds 8 april 2009 maakt Gisela Harth (Duitse) deel uit van de groep zusters die instaan voor de vorming van de novicen; ze geeft hen cursus en ook sessies in de communiteiten van de vormingshuizen van andere instituten. Zij vertelt ons met humor hoe het gemeenschapsleven van 16 dynamische, jonge meisjes verloopt.


Burkina Faso

De vorming in het Lavigeriehuis in Ouagadougou (Burkina Faso)

Nuntiuncula 657 - Juli - Augustus 2009
vrijdag 4 september 2009 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Marc De Vos sprak over de vorming in het Lavigeriehuis in Ouagadougou (eerste cyclus) tijdens de ontmoeting in Namen en op de bijeenkomst in Vogelzang (22-07-2009).


Band April Mei Juni 2009

Pater Oyaert comité reist naar Burkina Faso... (Burkina Faso)

en ziet dat het goed is.
woensdag 1 juli 2009 door Webmaster

Met z’n vieren, waaronder pater Roland De Cat, waren enkele leden van het P. Oyaert comité op reis naar Burkina Faso, van 19 februari tot 2 maart 2009. Opnieuw was het een intense beleving, niet alleen door de hitte - het was er 40 graden warm - maar vooral door de hartelijke contacten met de bevolking.Project ter gelegenheid van het Bandfeest te Varsenare op 7 september 08

Water voor iedereen (Burkina Faso)

Méguet - Burkina Faso
dinsdag 5 augustus 2008 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster
Méguet en Pater Walter Oyeart (1935 - 2007) Pater Walter Oyaert, geboren in Gijverinkhove op 5 juli 1935, studeerde in het Bisschoppelijke College te Veurne tot 1955. Priester gewijd te Herverlee op 29 juni 1962. In hetzelfde jaar vertrok hij naar Burkina Faso, het vroegere Opper-Volta in (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1054075

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License