missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Burkina Faso > Burkina Faso

Burkina Faso

De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso (Burkina Faso)

vrijdag 4 september 2009 door Webmaster
Begin 2010, telde men in Burkina Faso 58 Missionarissen van Afrika:

  • 44 Witte Paters
  • 16 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika
    ... in een land van 274.200 km2 (ongeveer 9 maal België).


Burkina Faso

De miraculeuze Burkinabé bezem (Burkina Faso)

Mario Giro
zondag 25 november 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vier jaar geleden, zijn de vijf jaren en meer van de heerschappij van Blaise Compaoré “weggevaagd” geworden door de “lente” die is neergestreken over de plaatsen van de steden van Burkina Faso. Een voorbeeldig geval, dat niet uniek is in Afrika, van de mogelijkheden van de georganiseerde burgerlijke maatschappij.West-Afrika

De veiligheid in de regio (Burkina Faso)

Baobab Echos Nr 29 - maart 2018
maandag 9 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De aanslagen in drie landen van de sub-Regio [1] Opeenvolgend zijn Mali, daarna Burkina Faso, en tenslotte Niger ook nog het doelwit geweest sinds januari van terroristische groepen die moeilijk te vereenzelvigen zijn… Met het verschil van de andere keren, heeft in Burkina Faso, een groep (...)


Pasen

De verrijzenis, om alle geweld te doen sterven ! (Burkina Faso)

Éditorial du Baobab n° 29
vrijdag 30 maart 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Wat is hij verbijsterend die zoon van God, die zijn tegenstanders van de vorige dag niet heeft willen overtuigen door te verrijzen voor hun aanschijn ! Verbijsterende Jezus die zijn macht niet uitbuit ! De heilige dagen leren ons dat de passie een mysterie is, mysterie van een God die mens (...)


Burkina Faso

Aïd el Kebir feest:
Boodschap van KARDINAAL Philippe Ouedraogo
aan de MOSLIMS
(Burkina Faso)

zondag 3 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Broeders en zusters van de islam Godsdienst, de vrede zij met u ‘Assalamu aleykum’ ! Op deze dag van de Tabaski, zou ik u in naam van de hele katholieke gemeenschap van het Aartsbisdom Ouagadougou, van het geheel van zijn pastores en in mijn persoonlijke naam, van harte een goed feest willen (...)


Burkina Faso

De vrouwen laten van zich horen (Burkina Faso)

Band 2/4/ 2016, uit KBA-Foncaba, Karibu Nr.161
vrijdag 8 juli 2016 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster

In het verleden werd de vrouw in de Burkinese samenleving niet hoog geacht. Haar taak situeerde zich thuis in het gezin: koken voor de familie, het huis proper houden, zorgen voor de kinderen en ze opvoeden. Zij nam niet deel aan de bijeenkomsten die in het dorp georganiseerd werden. Zij werd opzij geschoven. Vandaag zijn de dingen veranderd. Er is een duidelijke evolutie in de situatie van de vrouw. Geleidelijk aan heeft ze haar plaats kunnen veroveren. Julien Sawadogo, uitvoerend secretaris van de PER (Project Ecologie Herbebossing) bevestigt dat vandaag de dag de vrouwen inderdaad een belangrijke rol spelen en dat zij onmisbaar zijn in de samenleving.Burkina Faso

Nieuws van het project in Bobo-Dioulasso
Studiecentrum BADENYA
(Burkina Faso)

Denis Rabier
vrijdag 26 februari 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo-Dioulasso, 1 december 2015 (Brief kwam in Brussel 25 februari 2016) Beste vrienden, In mijn Kerstbrief van vorig jaar aan de familie en aan de vrienden, sprak ik u van het project dat ik heb een college te bouwen, vóór mijn vertrek uit Burkina, voor de autofinanciering van de school- en (...)


Burkina-Faso

Een universitaire bibliotheek voor het Centrum BADENYA (Burkina Faso)

Bobo-Dioulasso
woensdag 10 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo 1 december 2014 Beste vrienden, De gebeurtenis bij het begin van het nieuwe schooljaar voor het Centrum BADENYA (‘Broederschap’ in de lokale taal) is het openen van een universitaire bibliotheek op dezelfde plaats als onze schoolbibliotheek. Dank zij de oud-leerlingen van het (...)


Vaticaan - Burkina Faso

Historische dag in het Vaticaan op dinsdag 28 oktober 2014
Historische dagen in Burkina van 30-31 oktober 2014
(Burkina Faso)

dinsdag 2 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In haar elektronisch bericht van de maand oktober 2014, heeft La Via Campesina (Wereldbeweging van de Landbouwers die, onder meer, strijdt voor de erkenning van het recht op de voedselsoevereiniteit) een artikel gepubliceerd van Ignacio Ramonet over de mondiale Ontmoeting van Paus Franciscus met talrijke volksbewegingen.

Het artikel begint met deze woorden : “Historische dag in het Vaticaan op deze dinsdag 28 oktober 2014”. Dus, juist vóór de historische dagen van Burkina, op 30 en 31 oktober 2010 (die het ontslag en de vlucht gezien hebben van President Blaise Compaoré). Welnu, daags na deze historische dagen, komt deze toespraak van paus Franciscus werkelijk als profetisch over.

Ziehier dan dit artikel. Ik heb me ermee tevreden gesteld enkele sterke woorden van de Paus te onderstrepen, evenals sommige van de President van Bolivia, Evo Morales, die eveneens uitgenodigd was op deze ontmoeting.Burkina Faso

„Het paradijs van de leerlingen” (Burkina Faso)

Denis Rabier, M.Afr.
donderdag 12 december 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo-Dioulasso, 2 décember 2013 Beste vrienden, Na een jaar functioneren, heeft de schoolbibliotheek een nieuwe ontwikkeling genomen, sinds ik de meeste van de 80 provisoren van de lycea van de stad Bobo-Dioulasso ben gaan bezoeken, om kennis met hen te maken en opdat ze het bestaan (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 800367

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License