missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Burkina Faso > Burkina Faso

Burkina Faso

De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso (Burkina Faso)

vrijdag 4 september 2009 door Webmaster
Begin 2010, telde men in Burkina Faso 58 Missionarissen van Afrika:

  • 44 Witte Paters
  • 16 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika
    ... in een land van 274.200 km2 (ongeveer 9 maal België).


Burkina Faso

Het Lavigerie Huis in Ouagadougou (Burkina Faso)

woensdag 22 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster, Webmaster2
Dit vormingshuis bevindt zich juist in het noorden van Ouagadougou, rechts op de baan die naar Kongoussi gaat. Het is de eerste etappe te oversteken voor de kandidaten Missionarissen van Afrika, etappe die drie jaren duurt, vooraleer de ervaring van het noviciaat (geestelijk jaar) te gaan (...)


Burkina Faso

Aanval op een kerk in Burkina (Burkina Faso)

vrijdag 17 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Zes personen, waaronder een priester, zijn gedood geweest, deze zondagmorgen 12 mei, in het noorden van Burkina Faso. Tientallen overvallers hebben de katholieke kerk van [bleu marine]Dablo,[/bleu marine] aangevallen, gedurende de Mis. Vervolgens hebben zij zich gericht op wijken van de stad en maakten gewonden en materiële vernielingen. Een actie die unaniem veroordeeld werd door de regering en de oppositie.
.[/marron]West Afrika

De onveiligheid in de Provincie van West Afrika (PAO) (Burkina Faso)

Baobab Nr 32 - Avril 2019
donderdag 25 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]In elk nummer van ons tijdschrift Baobab, vermelden we de onveiligheid in de Provincie. We zegden het heel luid eerder al, in het editoriaal, sinds het begin van het jaar 2019, op de djihadistische aanvallen volgen nu, in Mali en in Burkina Faso, zeer zware interetnische conflicten. Deze veroorzaken niet alleen doden en gewonden, maar ook talrijke ontheemden.[/marron]Burkina Faso

Eerste pelgrimstocht van de moslimchristelijke koppels in Yagma (Burkina Faso)

Baobab Nr 32 April 2019
dinsdag 23 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Onder de bescherming van Kardinaal Philippe Ouédraogo, heeft Yagma [2] op 31 maart 2019 de eerste pelgrimstocht ontvangen van de moslimchristelijke en interetnische koppels. Het gekozen thema was het volgende : “Problematiek van de interetnische en moslimchristelijke koppels : uitdagingen en inzet voor een beter samenleven”.
In verband met deze pelgrimstocht, heeft Pater Joseph Clochard zijn mededeling toevertrouwd aan het dagblad Lefaso.net.[/marron]Burkina Faso

De miraculeuze Burkinabé bezem (Burkina Faso)

Mario Giro
zondag 25 november 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Vier jaar geleden, zijn de vijf jaren en meer van de heerschappij van Blaise Compaoré “weggevaagd” geworden door de “lente” die is neergestreken over de plaatsen van de steden van Burkina Faso. Een voorbeeldig geval, dat niet uniek is in Afrika, van de mogelijkheden van de georganiseerde burgerlijke maatschappij.[/marron]West-Afrika

De veiligheid in de regio (Burkina Faso)

Baobab Echos Nr 29 - maart 2018
maandag 9 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De aanslagen in drie landen van de sub-Regio [3] Opeenvolgend zijn Mali, daarna Burkina Faso, en tenslotte Niger ook nog het doelwit geweest sinds januari van terroristische groepen die moeilijk te vereenzelvigen zijn… Met het verschil van de andere keren, heeft in Burkina Faso, een groep (...)


Pasen

De verrijzenis, om alle geweld te doen sterven ! (Burkina Faso)

Éditorial du Baobab n° 29
vrijdag 30 maart 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Wat is hij verbijsterend die zoon van God, die zijn tegenstanders van de vorige dag niet heeft willen overtuigen door te verrijzen voor hun aanschijn ! Verbijsterende Jezus die zijn macht niet uitbuit ! De heilige dagen leren ons dat de passie een mysterie is, mysterie van een God die mens (...)


Burkina Faso

Aïd el Kebir feest:
Boodschap van KARDINAAL Philippe Ouedraogo
aan de MOSLIMS
(Burkina Faso)

zondag 3 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Broeders en zusters van de islam Godsdienst, de vrede zij met u ‘Assalamu aleykum’ ! Op deze dag van de Tabaski, zou ik u in naam van de hele katholieke gemeenschap van het Aartsbisdom Ouagadougou, van het geheel van zijn pastores en in mijn persoonlijke naam, van harte een goed feest willen (...)


Burkina Faso

De vrouwen laten van zich horen (Burkina Faso)

Band 2/4/ 2016, uit KBA-Foncaba, Karibu Nr.161
vrijdag 8 juli 2016 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster

[marron]In het verleden werd de vrouw in de Burkinese samenleving niet hoog geacht. Haar taak situeerde zich thuis in het gezin: koken voor de familie, het huis proper houden, zorgen voor de kinderen en ze opvoeden. Zij nam niet deel aan de bijeenkomsten die in het dorp georganiseerd werden. Zij werd opzij geschoven. Vandaag zijn de dingen veranderd. Er is een duidelijke evolutie in de situatie van de vrouw. Geleidelijk aan heeft ze haar plaats kunnen veroveren. [bleu marine]Julien Sawadogo,[/bleu marine] uitvoerend secretaris van de PER (Project Ecologie Herbebossing) bevestigt dat vandaag de dag de vrouwen inderdaad een belangrijke rol spelen en dat zij onmisbaar zijn in de samenleving. [/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1158810

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License