missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in de D.R. Kongo (D.R. Kongo)

zondag 20 juli 2008 door Webmaster
In 2007, zijn er nog 117 Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo :

  • 85 Witte Paters
  • 32 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika


MATERNITEIT Ste BERNADETTE (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
Naast het gezondheidscentrum is nu ook de bouw van een prachtige kraamkliniek werkelijkheid geworden. De projectenwerking “projecten Pater Jozef Meuleman” werd opgericht toen nonkel Yvan Wolfcarius besliste zijn nalatenschap te schenken om de projecten van de confraters van zijn schoonbroer (...)


Negentien vermoorde missionarissen binnenkort zalig? (D.R. Kongo)

woensdag 26 juni 2019 door Webmaster2

In het Congolese bisdom Kongolo is de zaligverklaringsprocedure opgestart voor de paters die op nieuwjaarsdag 1962 werden vermoord.D.R. Congo

De Moslimstaat in de D.R. Congo : een werkelijke bedreiging (D.R. Kongo)

donderdag 13 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Een eerste opeising, op 16 april, na de dood van twee soldaten, een tweede na twee aanvallen in het Oosten van het land. In de D.R Congo, profiteert de groep Moslimstaat van de onveiligheid om nieuwe basissen op te bouwen in het land, door te steunen op de lokale moslimkrachten, zoals de Ugandese opstandelingen van de ADF (Geallieerde Democratische Krachten)D.R. Congo

Hulp dringende noodzaak in Kivu (D.R. Kongo)

Africa in movimento : ultime notizie di rilievo
vrijdag 10 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
In de Democratische Republiek Congo, had dus een stembeurt plaats. Er is nu een nieuwe president, maar de crisissituaties zijn onveranderd gebleven, en in sommige gevallen, zijn deze zelfs nog erger geworden. Dat is het geval in Noord-Kivu, waar er een stille humanitaire crisis is. Alleen al (...)


BENOEMING

Willy Ngumbi is de nieuwe bisschop van Goma (D.R. Kongo)

woensdag 24 april 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus benoemde Mgr. Willy Ngumbi Ngengele (54) als nieuwe bisschop van Goma in de provincie Noord-Kivu. (Congo). Willy Ngumbi Ngengele is lid van de Sociëteit van Witte Paters (Missionarissen van Afrika). Sinds 2007 was Mgr. Ngumbi bisschop van Kindu in de provincie Maniema. Hij volgt (...)


D.R. Kongo

Wat kunnen een oude man en een jonge man goed doen ? (D.R. Kongo)

Petit Echo 2019/3 - Nr 1099
vrijdag 5 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Alex Goffinet en Arsène Somda bezoeken gevangenen in Kabare, DRC De Voorzienigheid heeft me het voorrecht gegund nog rechtop te staan in Afrika met mijn 86 jaren. Dat is een reden om dankbaar te zijn. Dat gezegd, waarvoor dient en goede oude missionaris in een tropisch land ten prooi aan zware (...)


D.R. Congo

Preciseringen over de vraag naar hulp voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Lukananda (D.R. Kongo)

INFO-PAC Nr 79 - Februari 2019
maandag 4 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Na het zenden op 28 januari 2019 door Pater Provinciaal Emmanuel Ngona van een brief om hulp te vragen voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Kukanda, ziehier enkele plannen en preciseringen over dit project die ons gezonden werden door het architectenkabinet dat het bestek heeft opgemaakt en met de werken begonnen is.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.D.R. Congo

Opbouw van een altaar in het heiligdom Lukanada (D.R. Kongo)

INFI-PAC – nr. 78 – januari 2019
maandag 18 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het is op deze heuvel dat op een zekere 15 september 1906 de allereerste evangelisatie van Zuid-Kivu is begonnen met de komst van een kleine ploeg missionarissen van Afrika gevormd door Pater Jozef Van der Haeghe en 2 catechisten. Zijn twee confraters, Pater Raphaël Roy en broeder Lambert, gingen hem vervoegen op 20 september 1906.


Vandaag, is deze plaats een pelgrimsoord geworden, plaats waar in vrede de eerste missionaris, JOZEF VAN DER HAEGHE (1874-1906) rust, Belgisch missionaris gestorven door uitputting twee maanden na zijn komst te Nyangezi in 1906, op de leeftijd van 32 jaren.D.R.C.

Met Christus, altijd trouw aan Afrika (D.R. Kongo)

INFO-PAC - Nr 78 – januari 2019
donderdag 7 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Pater Armand Dakouo, in Kindu (die de PAC vertegenwoordigde bij de viering van het jubileum in de Maghreb). de Sint Jozefkapel De viering van de 150 jaren van de Sociëteit van de Witte Paters en Witte Zusters is begonnen vanuit Algerije voor de Sint Jozefkapel, de kapel waarin (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 948556

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License