missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in de D.R. Kongo (D.R. Kongo)

zondag 20 juli 2008 door Webmaster
In 2007, zijn er nog 117 Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo :

  • 85 Witte Paters
  • 32 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika


MATERNITEIT Ste BERNADETTE (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
Naast het gezondheidscentrum is nu ook de bouw van een prachtige kraamkliniek werkelijkheid geworden. De projectenwerking “projecten Pater Jozef Meuleman” werd opgericht toen nonkel Yvan Wolfcarius besliste zijn nalatenschap te schenken om de projecten van de confraters van zijn schoonbroer (...)


D.R. Kongo

Wat kunnen een oude man en een jonge man goed doen ? (D.R. Kongo)

Petit Echo 2019/3 - Nr 1099
vrijdag 5 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Alex Goffinet en Arsène Somda bezoeken gevangenen in Kabare, DRC De Voorzienigheid heeft me het voorrecht gegund nog rechtop te staan in Afrika met mijn 86 jaren. Dat is een reden om dankbaar te zijn. Dat gezegd, waarvoor dient en goede oude missionaris in een tropisch land ten prooi aan zware (...)


D.R. Congo

Preciseringen over de vraag naar hulp voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Lukananda (D.R. Kongo)

INFO-PAC Nr 79 - Februari 2019
maandag 4 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Na het zenden op 28 januari 2019 door Pater Provinciaal Emmanuel Ngona van een brief om hulp te vragen voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Kukanda, ziehier enkele plannen en preciseringen over dit project die ons gezonden werden door het architectenkabinet dat het bestek heeft opgemaakt en met de werken begonnen is.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.D.R. Congo

Opbouw van een altaar in het heiligdom Lukanada (D.R. Kongo)

INFI-PAC – nr. 78 – januari 2019
maandag 18 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het is op deze heuvel dat op een zekere 15 september 1906 de allereerste evangelisatie van Zuid-Kivu is begonnen met de komst van een kleine ploeg missionarissen van Afrika gevormd door Pater Jozef Van der Haeghe en 2 catechisten. Zijn twee confraters, Pater Raphaël Roy en broeder Lambert, gingen hem vervoegen op 20 september 1906.


Vandaag, is deze plaats een pelgrimsoord geworden, plaats waar in vrede de eerste missionaris, JOZEF VAN DER HAEGHE (1874-1906) rust, Belgisch missionaris gestorven door uitputting twee maanden na zijn komst te Nyangezi in 1906, op de leeftijd van 32 jaren.D.R.C.

Met Christus, altijd trouw aan Afrika (D.R. Kongo)

INFO-PAC - Nr 78 – januari 2019
donderdag 7 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Pater Armand Dakouo, in Kindu (die de PAC vertegenwoordigde bij de viering van het jubileum in de Maghreb). de Sint Jozefkapel De viering van de 150 jaren van de Sociëteit van de Witte Paters en Witte Zusters is begonnen vanuit Algerije voor de Sint Jozefkapel, de kapel waarin (...)


Democratische Republiek Congo

NYOTA CENTRUM – HUIS VAN VERDELING (D.R. Kongo)

Parochie KADUTU, BUKAVU, Aartsbisdom BUKAVU
woensdag 28 november 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
DE GLIMLACH TERUGSCHENKEN AAN MEISJES, DIE SLAHTOFFERS ZIJN VAN GEWELDPLEGINGEN OF VAN VERLATENHEID Een tragedie die geen einde kent Sinds meer dan twintig jaar, wordt het Oosten van de Democratische Republiek Congo geteisterd door conflicten zonder einde en de bewoners zijn ontmoedigd. (...)


D.R.K.

De vrouw onderschat zichzelf (D.R. Kongo)

KÀRIBU 169
woensdag 5 september 2018 door Webmaster
lk vind dat het culturele gewicht nog doorweegt op de mentaliteit van de Congolezen. Hetzij dat het de man is die zich nog in het stadium bevindt de vrouw als een ding te beschouwen, hetzij dat het de vrouw is die de grenzen van de rechten overschrijdt die haar zijn toegekend door de wet, (...)


DR. Kongo - Noord-Kivu

“In Noord-Kivu, worden wij helemaal door iedereen verlaten.” (D.R. Kongo)

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka
zaterdag 21 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In de D.R. Congo, terwijl de geweldplegingen zich vermenigvuldigen in Noord-Kivu sinds verschillende weken, drukt de Kerk haar ongerustheid uit.

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka, bisschop van Goma en Mgr. Melchisédech Sikuli Paluku, bisschop van Butembo-Beni, hebben beiden de onveiligheid betreurd die algemeen wordt in deze provincie tegenover de algemene onverschilligheid.D.R. Kongo

De XAVERI’S (D.R. Kongo)

Famille-Mission 3/4 - 2017
vrijdag 29 september 2017 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster
De XAVERI beweging is een beweging van katholieke actie. Zij werd gesticht in Bukavu in de D.R. Congo op 7 september 1952 door Pater Georges DEFOUR, Missionaris van Afrika. Algemeen verblijf van de Xaveri’s Bandari-Bukavu bij het begin van de beweging In feite, stelde hij zich de vraag hoe (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 800048

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License