missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in de D.R. Kongo (D.R. Kongo)

zondag 20 juli 2008 door Webmaster
In 2007, zijn er nog 117 Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo :

  • 85 Witte Paters
  • 32 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika


D.R. Kongo

De XAVERI’S (D.R. Kongo)

Famille-Mission 3/4 - 2017
vrijdag 29 september 2017 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster
De XAVERI beweging is een beweging van katholieke actie. Zij werd gesticht in Bukavu in de D.R. Congo op 7 september 1952 door Pater Georges DEFOUR, Missionaris van Afrika. Algemeen verblijf van de Xaveri’s Bandari-Bukavu bij het begin van de beweging In feite, stelde hij zich de vraag hoe (...)


Grondroof in RDC en financiering door B.I.O. Invest (D.R. Kongo)

donderdag 17 augustus 2017 door Webmaster

Hierbij een voorbeeld van financiering door de Belgische investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (B.I.O. Invest, cf. site : http://www.bio-invest.be/nl.html) ) van een grote maatschappij die verantwoordelijk is voor grondroof in RDC.Nog goed nieuws uit Afrika
uit Kivu in de D.R.Congo
(D.R. Kongo)

Band 1/4 2017
woensdag 29 maart 2017 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster
Dit werd tijd? Eindelijk is er eens goed nieuws uit Kivu. Want door hun koffie te exporteren via eerlijke handel, zetten de boeren uit de Kivustreek de eerste stappen in de richting van de economische heropbouw van hun regio. Oxfam Fairtraid koopt de groene koffie van twee producten-groepen, (...)


D.R. Congo, Kasongo

Vervolg van het project
“Fietsen voor de catechisten in het bisdom Kasongo”
(D.R. Kongo)

Band - 4/4 2016
zaterdag 17 december 2016 door Webmaster
Monseigneur Lubamba Placide, bisschop van het bisdom Kasongo in de D. R. C, dankt alle mensen, die zich hebben ingezet langs het project van het bandfeest en langs giften uit de folder van het project van kerstmis en nieuwjaar 2015: “Fietsen voor de catechisten in het bisdom Kasongo” om hen bij (...)


Kinshasa

Vergadering van de Pan-Afrikaanse Katholieke Jeugd (D.R. Kongo)

Persmededeling
dinsdag 25 augustus 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Secretariaat SCEAM [1] 22 augustus 2015 De Afrikaanse jeugd strijdt tegen de nieuwe vormen van slavernij en van kolonisering De Afrikaanse jeugd is uitgenodigd geworden om te strijden tegen de nieuwe vormen van slavernij en van kolonisering die de overhand hebben in het continent. Deze (...)


DRC : Kalemie-Kirungu

Benoeming van de Bisschop van Kalemie-Kirungu
Jean Christophore Amade, M.Afr
(D.R. Kongo)

Vatican Information Service
maandag 6 april 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vaticaanstad, 31 maart 2015.

De Heilige Vader heeft benoemd :
P. Christophe Amade, M.Afr., als Bisschop van het diocees Kalemie-Kirungu (oppervlakte: 71.577 km2, bevolking: 5.950.013, katholieken: 3.663.230, priesters: 100, religieuzen: 125) in de Democratische Republiek Congo.

De gekozen Bisschop, geboren in 1961 te Mune (DRC), werd priester gewijd in 1990. Doctor in filosofie, was hij totnogtoe provinciale Overste van de Witte Paters voor Centraal Afrika. Sinds 2010 was het diocees Kalemie-Virungu vacant als gevolg van het afzien van de pastorale taak door Mgr. Dominique Kimpinde omwille van de leeftijdsgrens. Het werd beheerd door de Bisschop van Kongolo, Mgr. Oscar Ngoy, apostolisch Administrator.D.R.C. - Zuid Kivu

Wanneer komt het einde van de tunnel in zicht? (D.R. Kongo)

Band nr 1 / 2015
zondag 29 maart 2015 door W. Trypsteen, M.Afr.
Al 20 jaar is de provincie Zuid Kivu het theater van onveiligheid georkestreerd door verschillende nationale en buitenlandse gewapende groepen. Nochtans worden er door de nationale overheden en de internationale gemeenschap via de Monusco inspanningen geleverd. Het betreft vooral het versterken van de macht van de staat om de instellingen te democratiseren. Sommige gewapende groepen gebruikten het gebrek aan democratie als uitvlucht om hun strijd te rechtvaardigen. Emanuel Shamavu directeur van de APRODEPED (actie voor bevordering en de verdediging van de rechten van de minder begunstigde personen) schetst de beproevingen van de bevolking van Zuid Kivu van de laatste twintig jaren.  
Emmanuel Shamavu, directeur van APRODEPED


D.R. CONGO

Een berichtje van Bukavu (D.R. Kongo)

Nuntiuncula Nr 690 Januari - Februari 2015
dinsdag 24 februari 2015 door Webmaster
Jan Knoops (83 jaar) schrijft uit Bukavu (8 januari 2015) Hier in Bukavu geen speciaal nieuws. Ik ben terug van een reis van een maand naar Kindu, bij Monseigneur Willy Ngumbi. Niet om water te zoeken maar om water te ’putten’, t.t.z. aan de oppervlakte te brengen , met een eigengemaakte (...)


D.R. CONGO

Nieuws over Congo (D.R. Kongo)

Nuntiuncula Nr 690 Januari - Februari 2015
dinsdag 24 februari 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Alex Goffinet schrijft uit Kinshasa (24-12-2014): In ’t algemeen verbetert de situatie een beetje, onder meer de levensstandaard, maar er blijven klaarblijkelijke ongelijkheden. Het enige drama dat het land nog altijd doet bloeden bevindt zich in het oosten van het land. In het gebied van (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 672625

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License