missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


De Witte Zusters en de Witte Paters in Algerië (Algerië)

dinsdag 15 januari 2008 door Webmaster

In 2007 zijn er nog in Algerië :

  • 20 Witte Paters
  • 25 Witte Zusters
    ...in een land van 2.376.400 km² (80 maal België ! )


Algerië

6de School van het verschil, Oran 2017 (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°29 – dec. 2017
vrijdag 23 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
EEN WEEK VAN SCHEPPING, VAN BEVALLING VAN EEN NIEUWE WERELD VANUIT DE CHAOS VAN ONZE VERSCHEIDENHEDEN! In het begin… Er waren nieuwe gezichten rondom mij, vreemde gezichten, badges met onuitspreekbare namen. Allen gehecht aan een denkbeeldige draad, wij zijn ermee begonnen elkaar te (...)


Zaligverklaringen : reactie van de Bisschoppen van Algerije (Algerië)

woensdag 31 januari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Onze Kerk is in vreugde. Paus Franciscus heeft zopas de ondertekening goedgekeurd van het decreet van de zaligverklaring van “Mgr. Pierre Claverie en zijn 18 gezellinnen en gezellen”. De genade wordt ons geschonken gedachtenis te kunnen vieren van onze negentien broeders en zusters als (...)


Algerije

Zaligverklaring van de martelaren van Algerije (Algerië)

dinsdag 30 januari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Het decreet van zaligverklaring van Mgr. Pierre Claverie, vroegere bisschop van Oran, en van zijn 18 gezellen gedood in Algerije in de jaren 1990 werd ondertekend op 26 januari.

De zaligverklaring van “Mgr. Pierre Claverie en zijn 18 gezellen”, betreft, buiten de bisschop van Oran vermoord op 1 augustus 1996, de marist Henri Vergès en de Kleine Zuster van de Assumptie Paul-Hélène Saint-Raymond (gedood in Algiers op 8 mei 1994), twee Zusters Augustinessen gedood op 13 oktober 1994, vier Witte Paters gedood op 27 december 1994 te Tizi-Ouzou, twee Zusters van Onze Lieve Vrouw van de Apostelen gedood op 3 september 1995, Zuster Odette Prévost, Kleine Zuster van het Heilig Hart, gedood in Algiers op 10 november 1995 en de zeven Trappisten van Tibhirine gedood in 1996.Documentaire

Christenen van Algerije (Algerië)

الكنيسة الكاثوليكية في الجزائر - Katholieke Kerk van Algerije
dinsdag 24 oktober 2017 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Wanneer men de Kerk van Algerije oproept, blijft het antwoord dikwijls vaag en onnauwkeurig. Welk katholiek leven is er ter plaatse ? Welke “ontmoeting” met de moslims ? Welke ruimte van vrijheid om zijn geloof te praktiseren ?Sahara

Interview van Mgr John MacWilliam
nieuwe bisschop van Laghouat in Algerije
(Algerië)

Petit Echo
zaterdag 21 oktober 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
(Uittreksels) Monseigneur, zou u in het kort uw diocees kunnen voorstellen aan onze lezers? De omvang ervan in vergelijking met Groot-Brittannië, het aantal parochies, de christenen, de pastorale werkers (hoeveel congregaties ?), het missionaire werk dat er gedaan wordt, de dialoog met de (...)


Algerië

« God is geen geweld » (Algerië)

Relais Pères Blancs Maghreb n°28 - Januari 2017
maandag 6 februari 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Relaties met de moslims, het opkomen van het extremisme, betrekking tussen het spirituele en het tijdelijke… De rector van de O.L. Vrouw van Afrika basiliek, in Algiers, vertrouwt zich toe.Algerije

Het soefi mysticisme tegen het extremisme (Algerië)

Mgr. Henri Teissier
donderdag 3 november 2016 door D.F. (Vertaling), E. Bladt
Na de buitensporigheden van de salafistische of djihadistische Islam, heeft een oude moslim spirituele stroming, geworteld in de traditie, weer haar plaats ingenomen in de Algerijnse maatschappij. In de loop van de laatste jaren is deze moslim stroming nog sterker geworden in de Algerijnse (...)


Algerije

De migratie, een uitdaging en een kans (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°27 – mei 2016
woensdag 8 juni 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Nog vóór alle beschouwing, is het essentieel te zeggen dat wij, in het kader van “Rechtvaardigheid en Vrede”, de verhuizende wereld die van West Afrika komt niet kunnen beschouwen als een probleem dat opgelost moet worden, maar als een uitdaging en een kans waarin de migrant zelf drager is van zijn levenslot. Vanuit hun charisma en in de lijn van hun traditie, worden de “Witte Paters” in het zuiden van Algerije geconfronteerd met twee belangrijke uitdagingen in verband met de migranten gekomen uit West Afrika :
A) De zending “Rechtvaardigheid en Vrede”
B) De pastoraal van kerkgemeenschappen.DIOCEES LAGHOUAT – GHARDAIA

MAANDBLAD - Maart 2016 (Algerië)

Mgr Claude Rault
donderdag 31 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
VROUW en APOSTEL Beste vrienden, Wanneer het onze Paus Franciscus voor de wind gaat, worden zijn uitspraken soms gevolgd door gemopper, soms zelfs door een onverschillige stilte. Opvolger zijn van Petrus en van de Apostelen is geen sinecure. Evenmin als het dragen van verantwoordelijkheden in (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 673287

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License