missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


Congolese kerk kritisch over 1 jaar Tshisekedi (De Zending gaat door...)

maandag 9 maart 2020 door Webmaster2
Volgens de bisschoppen is er na een jaar nog niet veel veranderd op het vlak van bestuur en aanpak van de corruptie en de onveiligheid in Oost-Congo. De Bisschoppenconferentie van de Democratische Republiek Congo (CENCO) heeft een balans opgemaakt van het eerste jaar sinds de machtsoverdracht (...)


Broeders van Liefde: 27 jonge novicen ingekleed in Nairobi (De Zending gaat door...)

woensdag 4 maart 2020 door Webmaster2
In het internationale noviciaat van de Broeders van Liefde in Nairobi zijn afgelopen zaterdag 27 jonge mannen ingekleed als novice van de congregatie. Op zaterdag 29 februari 2020 werden in het Internationaal Noviciaat van de Broeders van Liefde in het Keniaanse Nairobi 27 jonge mannen (...)


Bisschopswijding in orthodoxe Kerk in ons land (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 januari 2020 door Webmaster2
Ioakim Archontos, die geruime tijd monnik was op de berg Athos, wordt de nieuwe hulpbisschop van de orthodoxe gemeenschap in ons land. Zondag vond in de orthodoxe kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel de bisschopswijding plaats van de Griekse priester en archimandriet Ioakim (...)


Hasselt doet oproep voor expo over koloniaal Congo en Limburg (De Zending gaat door...)

maandag 27 januari 2020 door Webmaster2
De 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid is voor het stadsbestuur van Hasselt hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. Met de steun van een heleboel (...)


Kardinaal Ambongo Besungu: ‘Congolese jongeren zijn onze hoop’ (De Zending gaat door...)

woensdag 11 december 2019 door Webmaster2
Op 5 oktober tekenden de Congolese president Félix Tshisekedi en vertegenwoordigers van alle politieke strekkingen present in Rome om de kardinaalscreatie van mgr. Fridolin Ambongo Besungu bij te wonen. Dat was een positief signaal. Het bevestigt dat de kerk een rol speelt in de eenheid van het (...)


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk (De Zending gaat door...)

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een Afrikaanse perceptie (...)


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan (De Zending gaat door...)

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd door de Kardinaal Joseph (...)


Taizé organiseert jongerenontmoeting in Afrika (De Zending gaat door...)

maandag 30 september 2019 door Webmaster2
Duizenden Afrikaanse jongeren tussen 17 en 35 jaar hebben van 25 tot 29 september 2019 deelgenomen aan de Pelgrimage van Vertrouwen van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De Taizé-gemeenschap organiseerde 25 jaar geleden hun eerste bijeenkomst voor (...)


Boeiende tentoonstelling ‘Missie à la carte’ in Sint-Niklaas (De Zending gaat door...)

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
Missionarissen begeven zich vaak als eerste Europeaan in ongerepte gebieden. Ze zoeken contact met de bevolking en verplaatsen zich daarvoor geregeld. Zo ontstaat nieuwe kennis over het gebied. Gedreven door pure interesse en in de mate dat ze een vorming hadden genoten, wagen velen zich aan (...)


Roma

Met Christus, altijd trouw aan Afrika (De Zending gaat door...)

Brief Nr 9 van onze Algemene Oversten W.Z en W.P.
donderdag 24 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
“Ik heb het lot van mijn volk gezien.” ... “Wie zal ik zenden ?” Een bezoek aan Oeganda Rome, 20 januari 2019 Wij, algemene Oversten van de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika en van de Missionarissen van Afrika, waren in Oeganda voor een gemeenschappelijk bezoek, van 24 (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 983114

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License