missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk (De Zending gaat door...)

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een Afrikaanse perceptie (...)


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan (De Zending gaat door...)

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd door de Kardinaal Joseph (...)


Taizé organiseert jongerenontmoeting in Afrika (De Zending gaat door...)

maandag 30 september 2019 door Webmaster2
Duizenden Afrikaanse jongeren tussen 17 en 35 jaar hebben van 25 tot 29 september 2019 deelgenomen aan de Pelgrimage van Vertrouwen van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De Taizé-gemeenschap organiseerde 25 jaar geleden hun eerste bijeenkomst voor (...)


Boeiende tentoonstelling ‘Missie à la carte’ in Sint-Niklaas (De Zending gaat door...)

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
Missionarissen begeven zich vaak als eerste Europeaan in ongerepte gebieden. Ze zoeken contact met de bevolking en verplaatsen zich daarvoor geregeld. Zo ontstaat nieuwe kennis over het gebied. Gedreven door pure interesse en in de mate dat ze een vorming hadden genoten, wagen velen zich aan (...)


Roma

Met Christus, altijd trouw aan Afrika (De Zending gaat door...)

Brief Nr 9 van onze Algemene Oversten W.Z en W.P.
donderdag 24 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
“Ik heb het lot van mijn volk gezien.” ... “Wie zal ik zenden ?” Een bezoek aan Oeganda Rome, 20 januari 2019 Wij, algemene Oversten van de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika en van de Missionarissen van Afrika, waren in Oeganda voor een gemeenschappelijk bezoek, van 24 (...)


De 150ste verjaardag van de stichting
van de Witte Paters en Witte Zusters (vervolg)
(De Zending gaat door...)

Vivante Afrique N°120
maandag 3 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De brillen wisselen En nu, wat staat er te gebeuren hier in Europa ? Het is waar dat hier de meerderheid van onze confraters van de derde leeftijd en meer is. We gaan ongetwijfeld in aantal verminderen, maar deze vermindering betekent niet het einde van ons missionair avontuur. Het gaat er (...)


De 150ste verjaardag van de stichting
van de Witte Paters en Witte Zusters
(De Zending gaat door...)

Band 4 - 4/ 2018 uit Voix d’Afrique nr. 120
vrijdag 30 november 2018 door W. Trypsteen, M.Afr.
Met dankbaarheid kijken naar het verleden Heel wat Europese confraters hebben hun leven gegeven als antwoord op de roep van God en hebben de Oceaan overgestoken om zich ten dienste te stellen van hun zusters en broeders uit Afrika. Christelijke communiteiten werden gesticht in zoveel landen (...)


Duitsland

Een nieuwe missionaire inzet in Europa : Karlsruhe (De Zending gaat door...)

EUR - ECHO Herfst 2018
zondag 30 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Als gevolg van een aanvraag van de bisschop van Freiburg (Duitsland) – een aanvraag die bij ons aangekomen is tijdens het Kapittel 2016 – heeft de Sociëteit besloten, in dialoog met de Witte Zusters, een communauteit te openen in Karlsruhe. De communauteit is nu samengesteld met drie confraters, Helmut Revers, Otto Mayer, Emmanuel Lyabonyende en twee Witte Zusters, Flora Ridder en Kordula Weber.Nieuwe missionaire engagementen in de Verenigde Staten en in Engeland (De Zending gaat door...)

Famille Mission 3 - 2018
vrijdag 31 augustus 2018 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster

Het is nu officieel! De Missionarissen van Afrika gaan weldra twee nieuwe pastorale projecten lanceren in Brooklyn (New York City in de Verenigde Staten) en in Liverpool (noorden van Engeland).Priesterwijdingen en eeuwige eed 2017 (De Zending gaat door...)

woensdag 5 juli 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Priesterwijdingen en eeuwige eed Missionarissen van Afrika 2017 01/07/2017 Priesterwijding van Hervé Tougma 01/07/2017 Kupéla (Burkina Faso) Door Monseigneur Séraphin François Rouamba, metropolitaans aartsbisschop van Koupéla. 08/07/2017 Priesterwijding van Venance Bharotota (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 930127

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License