missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen uit 6 verschillende (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet (De Zending gaat door...)

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken aangevallen. Daarvan (...)


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12 (De Zending gaat door...)

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis (De Zending gaat door...)

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


OVERLIJDEN

Pater Paul Devigne (De Zending gaat door...)

vrijdag 10 april 2020 door Webmaster2
Pater Paul Devigne is in Luik op 6 april in de Heer ontslapen. Pater Paul Devigne was 94 jaar waarvan 71 jaar missionaris in Rwanda en in België.


Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19 (De Zending gaat door...)

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2
Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfonds. De hele wereld is in de ban van COVID-19. Enerzijds zijn er de zieken (...)


CORONAVIRUS AFRIKA

Salesiaan Eric Meert: ‘We bereiden ons voor op corona in Afrika’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 3 april 2020 door Webmaster2
Pater Meert vangt jongeren op in Lubumbashi. In het spoor van Don Bosco beschermt hij hen niet alleen, maar laat hij hen ook anderen beschermen. Gelukkig komt de coronacrisis in Afrika wat trager op gang, verzucht salesiaan Eric Meert. Zo kunnen overheden en burgers zich min of meer (...)


Congolese kerk kritisch over 1 jaar Tshisekedi (De Zending gaat door...)

maandag 9 maart 2020 door Webmaster2
Volgens de bisschoppen is er na een jaar nog niet veel veranderd op het vlak van bestuur en aanpak van de corruptie en de onveiligheid in Oost-Congo. De Bisschoppenconferentie van de Democratische Republiek Congo (CENCO) heeft een balans opgemaakt van het eerste jaar sinds de machtsoverdracht (...)


Broeders van Liefde: 27 jonge novicen ingekleed in Nairobi (De Zending gaat door...)

woensdag 4 maart 2020 door Webmaster2
In het internationale noviciaat van de Broeders van Liefde in Nairobi zijn afgelopen zaterdag 27 jonge mannen ingekleed als novice van de congregatie. Op zaterdag 29 februari 2020 werden in het Internationaal Noviciaat van de Broeders van Liefde in het Keniaanse Nairobi 27 jonge mannen (...)


Bisschopswijding in orthodoxe Kerk in ons land (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 januari 2020 door Webmaster2
Ioakim Archontos, die geruime tijd monnik was op de berg Athos, wordt de nieuwe hulpbisschop van de orthodoxe gemeenschap in ons land. Zondag vond in de orthodoxe kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel de bisschopswijding plaats van de Griekse priester en archimandriet Ioakim (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 965854

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License