missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


Ark des Verbondskapel in Noord-Ethiopische Axum aangevallen (De Zending gaat door...)

maandag 11 januari 2021 door Webmaster2
Tijdens een aanval op de Heilige Maria van Zionkathedraal in het Noord-Ethiopische Axum werden naar verluidt 750 mensen gedood. Doordat premier Abiy Ahmed Ali van Ethiopië de noordelijke deelstaat Tigray volkomen van de buitenwereld heeft afgesloten, is het nieuws over het geweld in de Hoorn (...)


Kerk in Nood: ‘Afrika wordt continent van martelaren’ (De Zending gaat door...)

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
Volgens Thomas Heine-Geldern, de voorzitter van Kerk in Nood, heeft de coronapandemie het recht op godsdienstvrijheid wereldwijd verzwakt. Daardoor moesten christenen in verschillende delen van de wereld in 2020 een pad van armoede, uitsluiting en discriminatie bewandelen. Thomas (...)


Afrikadag: waarom Congolese ritus niet toestaan? (De Zending gaat door...)

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
De ‘rite zaïrois’ – zoals de Congolese ritus officieel heet – werd in 1988 als onderdeel van de Romeinse ritus erkend. Paus Franciscus heeft zelf in de Sint-Pietersbasiliek nog in rite zaïrois gecelebreerd, naar aanleiding van een kwarteeuw Congolese gemeenschap in Rome. Het kan ook in Parijs, (...)


Machtswissel maakt geen einde aan straffeloosheid en repressie in Burundi (De Zending gaat door...)

vrijdag 18 december 2020 door Webmaster2
Zes maanden na het aantreden van president Évariste Ndayishimiye is de mensenrechtensituatie in Burundi er niet op verbeterd. Dat blijkt uit een nieuw rapport van The Burundi Human Rights Initiative (BHRI). ‘Binnen de debatten over Burundi heeft België wel degelijk een stem. We moeten duidelijk (...)


Nouvelle-Zélande : la dépénalisation de l’euthanasie confirmée par référendum (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
A l’occasion des élections du 17 octobre dernier, les Néo-Zélandais étaient amenés à se prononcer sur l’entrée en vigueur de la loi sur l’euthanasie votée par le Parlement un an plus tôt. Cette dépénalisation de l’euthanasie a recueilli 65 % des suffrages, comme il ressort des résultats définitifs parus le 6 (...)


Kanigula Mubagwa, hartfysioloog en rector van de Université Catholique de Bukavu,

‘Als ik hoop kan geven aan de jeugd, zal ik tevreden zijn’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
Na een jarenlange carrière als hartfysioloog aan de KU Leuven keerde Kanigula Mubagwa (67) terug naar Congo. Hij werd er vorig jaar verkozen tot rector van de katholieke universiteit van Bukavu, in Oost-Congo. „Ik weet niet of ik nog genoeg neuronen zal hebben om na vier jaar mijn mandaat te (...)


Vlaanderen solidair met pater Ivo en ex-kindsoldaten in Congo (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Met 20 naaimachines en honderden meters stof, deze week geleverd, kunnen pater Ivo en zijn jongeren in Kananga de burgers weer helpen met mondmaskers. Scheutist Ivo Vanvolsem werkt al jarenlang in Kananga, waar hij onder meer ex-kindsoldaten een kortstondige vorming geeft zodat ze zelfstandig (...)


Oktober is missiemaand. Wat betekent dat vandaag? (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Op 18 oktober viert de wereldkerk Missiezondag. Catherine De Ryck van Missio en bisschop Koen Vanhoutte stellen de campagne ‘Van harte’ voor. Neem de wereldkerk op in je gebed, in het bijzonder op Missiezondag (18 oktober 2020) Durf missionair te getuigen over jouw geloof en je relatie met (...)


Kerk met een missie: 4 verhalen van hoop uit Liberia (De Zending gaat door...)

vrijdag 9 oktober 2020 door Webmaster2
Het West-Afrikaanse land Liberia staat centraal in de campagne van Missio dit jaar. 4 verhalen van hoop en grote inzet door een kleine kerk. Al het zwerfvuil in de straten van Monrovia was de jonge Gertrude al lang een doorn in het oog. De stank! De vliegen! Op een dag bekijkt ze een filmpje (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland (De Zending gaat door...)

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 965854

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License