missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


De Kerk herstichten (Hedendaags geloof)

CCBF - Parijs 21 oktober 2017
donderdag 16 november 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Tijdens een weekend van hervatting van de CCBF (Katholieke Conferentie van de Gedoopten van Frankrijk) heeft Jean-Pol Gallez een conferentie gegeven over de theologie van Joseph Moingt, met als titel, : “De Kerk herstichten, de oproep van Joseph Moingt aan de gedoopten”.

Jean-Pol Gallez is doctor in de theologie van de UCL (Katholieke Universiteit van Louvain). Hij heeft het regelmatig over Joseph Moingt, jezuïet, één van de grootste theologen van onze tijd waarvan de stimulerende gedachte nieuwe – en trouwe aan het Evangelie - basissen biedt voor het opnieuw funderen van de Kerk.

De conferentie werd ingeleid door een oproep die Joseph Moingt gelanceerd heeft aan alle gedoopten.POPULORUM communio (Hedendaags geloof)

De pastorale brief van de bisschoppen van België - Vasten 2017
maandag 6 maart 2017 door G.Verbist, mafr.
POPULORUM communio – Verbondenheid tussen volkeren is de pastorale brief van de bisschoppen van België t.g.v. 50 jaar encycliek Populorum progressio van paus Paulus VI. De pastorale brief staat stil bij vier uitdagingen in de hedendaagse samenleving: techniek en wetenschap, (...)


Jezus is het hart van de spiritualiteit (Hedendaags geloof)

Petit Echo 1077
zaterdag 4 maart 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De spiritualiteit is een fundamenteel aspect van onze missionaire identiteit. Wij houden van het erfgoed van de Ignatiaanse spiritualiteit dat ons werd doorgegeven vanaf het begin van onze Sociëteit, ook al zijn er andere spiritualiteiten die ons kunnen inspireren en waaruit we lessen kunnen (...)


Nuntiuncula Nr 700 - Met dankbaarheid naar het verleden kijken… (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula Nr 701 - Gennaio 2017
dinsdag 31 januari 2017 door Luc Putzeys, Webmaster

EDITORIAAL

Ik wens Nuntiuncula geluk : met dit nummer 700, viert het zijn 73ste verjaardag. Als ik dan denk aan deze periode sinds 1943, kom ik terecht bij Paus Franciscus die ons aanraadt : « Met dankbaarheid naar het verleden kijken… ».Is Kerst hen echt ontfutseld ? (Hedendaags geloof)

Magazine L’APPEL, décember 2016
dinsdag 29 november 2016 door F.L. (Vertaling-Traduction), Webmaster
Hard, zeer hard is het exegetenberoep in deze kersttijd ! Dominique Martens, directeur van Lumen Vitae, vertelt : “Regelmatig werk ik met groepen over de kindheidsverhalen van Jezus. Als ik zeg dat het vooreerst niet gaat over historische vaststellingen, maar over theologische teksten, (...)


Gebed van Jacques MUSSET (Hedendaags geloof)

dinsdag 12 april 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Men zegt dat ge tot ons spreekt, maar ik heb nog nooit uw stem gehoord met eigen oren. De enige stemmen die ik hoor, dat zijn broederlijke stemmen die me de essentiële woorden zeggen. Men zegt dat ge u openbaart maar ik heb nog nooit uw aangezicht gezien met eigen ogen. De enige (...)


Bezinningen voor de vastentijd

Doelstellingen van duurzame ontwikkeling en christelijke verantwoordelijkheid 7 (Hedendaags geloof)

zondag 20 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De partners versterken voor de verwezenlijking van de doelstellingen Het akkoord voor de doelstellingen van de duurzame ontwikkeling (ODD) was een belangrijke stap voor de wereldgemeenschap. Maar de echte uitdaging is de verwezenlijking ervan. Daarvoor is een globale visie van het goede (...)


Bezinningen voor de vastentijd

Doelstellingen van duurzame ontwikkeling en christelijke verantwoordelijkheid 6 (Hedendaags geloof)

woensdag 16 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Vredesmaatschappijen en verantwoordelijke instellingen bevorderen Het einde van de Oost-West confrontatie heeft de hoop opgewekt van een meer vredevolle wereld. 25 jaar later wordt de mensenwereld bedreigd met nieuwe conflicten die massale migratiebewegingen ontketent. De verliezers van de (...)


Bezinningen voor de vastentijd

Doelstellingen van duurzame ontwikkeling en christelijke verantwoordelijkheid 5 (Hedendaags geloof)

zaterdag 12 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Duurzame wijzen van verbruik en van productie vastleggen Indien alle landen van de aarde dezelfde levensstijl en hetzelfde gedrag van verbruik zouden aannemen, zou de ecologische catastrofe onvermijdelijk zijn. Reeds nu, verbruiken we meer middelen van bestaan dan de planeet kan opleveren. In (...)


Bezinningen voor de vastentijd

Doelstellingen van duurzame ontwikkeling en christelijke verantwoordelijkheid 4 (Hedendaags geloof)

woensdag 2 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Voor allen de toegankelijkheid tot het water verzekeren – de oceanen beschermen Alle leven hangt af van het water. Het is het meest belangrijke voedsel. Dat is de reden waarom de toegankelijkheid tot het water een recht is voor de mens. Nochtans, volgens schattingen, hebben 663 miljoen mensen (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 930721

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License