missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


EDITORIAAL

Proberen te leven zoals Jezus (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula Nr 679 Maart-April 2013
vrijdag 3 mei 2013 door De Wulf Mark, Webmaster
Na lang op zich te hebben laten wachten is dan uiteindelijk de lentezon verschenen. Na donkere, koude dagen, een sprankel hoop. Een gelijkaardig gevoel overspoelde velen onder ons tijdens de eerste weken van Paus Franciscus. De man uit Argentinië kwam te voorschijn op het balkon en onmiddellijk (...)


EUROPESE PROVINCIE - MISSIONARISSEN VAN AFRIKA

MOGE DE STER VAN DE HOOP STRALEN (Hedendaags geloof)

EUR-ECHO
zondag 7 april 2013 door André-L. Simonart, D.F. (Vertaling), Webmaster
PASEN 2013 Editoriaal Beste confraters, Paus Franciscus spreekt, in zijn homilie van 19 maart, van een dienst waartoe hij zich geroepen voelt als bisschop van Rome, en waartoe, zo zegt hij, wij allen geroepen zijn : de ster van de hoop doen stralen . Wij hebben er nood aan, zegt hij, (...)


Gebed voor het Conclaaf (Hedendaags geloof)

maandag 11 maart 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
O God, Onze hemelse Vader, met de voorspraak van Uw leerling en dienaar, François Xavier Nguyên Van Thuân, schenk de wijsheid van de Heilige Geest aan degenen die de nieuwe Heilige Vader zullen kiezen, die, met de titel van “dienaar van de dienaren van God”, U van ganser harte zal beminnen en uw (...)


De verkiezing van een nieuwe paus en de Heilige Geest (Hedendaags geloof)

Ivone Gebara, febr. 2013
vrijdag 22 februari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Ivone Gebara werd in 1944 geboren in Sao Paulo in Brazilië. Doctor in de filosofie van de katholieke Universiteit van Sao Paulo en in religieuze wetenschappen van de katholieke Universiteit van Leuven, heeft zij gedurende zeventien jaar onderwezen aan de zijde van Dom Helder Camara, aan het theologisch Instituut van Recife, gesticht door deze laatste, tot de sluiting ervan beslist door het Vaticaan. Zij heeft deelgenomen aan de grote periode van de Bevrijdingstheologie.
Zij doorkruist de wereld en geeft cursussen en conferenties, en de rest van de tijd leeft zij in een arme wijk op 25 km. van Recife.Vasten 2013

Een vasten van verbondenheid (Hedendaags geloof)

P. Herman Bastijns, M.Afr.
donderdag 14 februari 2013 door Webmaster

In dit jaar van het Geloof zou ik de vasten willen beleven als een tijd van grotere verbondenheid met Jezus. Want dat is toch de kern van het geloof.

(Texte français ici)


Missie - Zending

De zeven grondregels voor de missionaris vandaag (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula N°677 November - December 2012
woensdag 19 december 2012 door Webmaster

Adolfo Nicolás sj, algemeen overste van de jezuïeten, gaf tijdens de bisschoppensynode over de nieuwe evangelisatie (7-28 oktober jl.) een toespraak.
Als overste van een missionaire Orde en gewezen missionaris (het grootste deel van zijn leven als jezuïet heeft zich afgespeeld in Azië) noemde pater Nicolás
zeven grondregels voor missionering:Nadenken

Van wie zich tot naaste maken ? (Hedendaags geloof)

Lucas 10, 29-37
maandag 26 november 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
29 Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: ‘Wie is mijn naaste?’ 30 Toen vertelde Jezus hem het volgende: ‘Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten. 31 Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. 32 Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. 33 Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. 34 Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde. 35 De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: “Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden.” 36 Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ 37 De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’


Een leven na de dood ? (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula N° 676 September - Oktober 2012
vrijdag 26 oktober 2012 door De Wulf Mark, Webmaster

EDITORIAAL

Geloven in een leven na de dood, het hiernamaals, is niet meer zo vanzelfsprekend in onze contreien als vroeger, of in andere streken en culturen. Daarom graag een fabel ontleend aan Julien Green.Boek

Op verkenning in een nieuw land (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula N°674 - Mei - Juni 2012
zondag 1 juli 2012 door M. Neels, Webmaster

Op verkenning in een nieuw land
  Roger Lenaers
  Pelckmans NV, 2011, 176 b.

(Zie ook de Franse vertaling:
“Un autre christianisme est possible”,
Golias, Paris, 2011.)

ISBN : 9789028963429Pasen staat voor de deur,
een nieuwe dageraad tekent zich af aan de horizon...
(Hedendaags geloof)

Famille Mission 2012/1
donderdag 29 maart 2012 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster
Pasen staat voor de deur, een nieuwe dageraad tekent zich af aan de horizon. Een zon van gerechtigheid gaat opgaan en over onze aarde schijnen. Dat is onze christelijke verwachting en hoop dankzij de opstanding van Christus. Als we rondom ons kijken, kunnen we dan werkelijk daarin (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949704

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License