missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


VATICAAN

Een zeer stimulerende interpellatie (Hedendaags geloof)

PAUS FRANCISCUS
dinsdag 30 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Een belangrijke en verwachte toespraak deze maandag 22 december :

De paus heeft zich gericht tot de leden van de Curie in de Clementina zaal van het Vaticaan, ter gelegenheid van het aanbieden van zijn Kerstwensen. Franciscus heeft een overdenking ontwikkeld over het thema “de Romeinse Curie en het lichaam van Christus”. En toespraak met een vastberaden toon waarin de paus de talrijke bekoringen heeft bekritiseerd die zijn eerste medewerkers kunnen beloeren.

Het is een uitzonderlijk document dat, over de kring van de Romeinse Curie heen, het nadenken van heel de Kerk kan voeden. Een toespraak die ons persoonlijk kan interpelleren : Welk beeld geven wij van de Kerk, van de boodschap van Christus ? Kunnen wij ons vrijwaren van die ziektes die een gevaar voor elke christen zijn ?Editoriaal

HOOP (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula Nr 689 November-December 2014
zaterdag 27 december 2014 door De Wulf Mark

De periode van de Advent zal afgelopen zijn wanneer dit nummer van Nuntiuncula bij jullie in de bus valt. Tijdens die periode hadden we het voortdurend over de HOOP … ooit wordt het anders… ooit grazen koe en beer vreedzaam samen… een twijg op een oude stronk…De VREUGDE van het Kerstfeest (Hedendaags geloof)

Paus Franciscus
zondag 14 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
VROLIJK KERSTFEEST De VREUGDE VAN HET EVANGELIE vervult het hart en het hele leven van hen die Jezus ontmoeten. Zij die zich laten redden door Hem, worden bevrijd van de zonde, het verdriet, de innerlijke leegte, het isolement. Met Jezus Christus wordt de vreugde altijd geboren en herboren. (...)


GOD EN IK:
‘Vaste grond en vleugels’
(Hedendaags geloof)

Nuntiuncula 688 September - Oktober 2014
maandag 17 november 2014 door Webmaster

Jo HANSSENS, gewezen voorzitter van Pax Christi Vlaanderen, over zijn engagement voor rechtvaardigheid en zijn geloof.Missiezondag – 19 oktober 2014

Dag van de universele zending van de Kerk. (Hedendaags geloof)

zondag 19 oktober 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Deze zending staat onder de verantwoordelijkheid van heel de Kerk, van alle gedoopten.

Paus Franciscus
 


Zieltjes winnen of ontwikkelingshulp? (Hedendaags geloof)

Band 3/4 - 2014
dinsdag 14 oktober 2014 door Webmaster
Editoriaal Onlangs las ik een verrassende uitspraak van één van de vroegere directeuren van de Wereldbank, Robert Calderisi. Tijdens een discussie over de rol van het geloof in de moderne wereld, stelde hij dat de katholieke kerk wereldwijd waarschijnlijk meer mensen uit de armoede gelicht heeft (...)


EDITORIAAL (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula n° 686 Mei - Juni 2014
vrijdag 27 juni 2014 door De Wulf Mark, Webmaster
Ik geloof er niet meer in Nee, deze titel heeft niets te maken met het feit dat ik op 1 juli mijn tweede term begin als sectorverantwoordelijke (officieel Provinciaal Gedelegeerde)! Het is wel de hoofding van een opiniestuk in de Standaard van het recente Pinksterweekend. Mevrouw Rachida (...)


Geestelijke bladzijde

Band tussen dialoog en verkondiging van het Evangelie (Hedendaags geloof)

Relais PB Maghreb - Mei 2014
zaterdag 17 mei 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
En basistekst : 1 Petrus 3, 15b-16a. In de eerste brief van Petrus vinden we deze bevestiging: “ Weest altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop die in u leeft. Maar verdedigt u met zachtmoedigheid en gepaste eerbied, en zorgt dat uw geweten zuiver is. ” De (...)


Meditatie

EMMAÜS (Hedendaags geloof)

Lk 24, 13-35.
donderdag 8 mei 2014 door F. Lambert, Webmaster
Weet jij het ook : hoe mensen op stap gaan met in hun ogen de glans van verre sterren toen vreugde en vrede hun hart vulden Met in hun handen de brokken van hun dromen, de gensters, de glitter van gewaand geluk Hoe mensen gebukt gaan onder ’t leed van mislukking, (...)


In verband met de verrijzenis (Hedendaags geloof)

EURECHO - Pasen 2014
maandag 28 april 2014 door André-L. Simonart, D.F. (Vertaling)
Niemand is getuige geweest van het feit van de verrijzenis van Jezus. We hebben geen enkele kennis van wat de verrijzenis uitmaakt voor Jezus. Zoals Urs von Balthasar het zegt, alles wat de verrijzenis betreft is zonder overeenkomsten. Zij is zonder correspondentie in de geschiedenis. De (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949769

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License