missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Migranten > Migranten

Migranten

Onthaal van Afrikanen in België en hulp bij hun integratie in het land

Artikels van deze rubriek


Lesbos na de brand: traangas, prikkeldraad en Europese onverschilligheid (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De Griekse autoriteiten[/bleu marine] zijn druk in de weer om op Lesbos een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op te zetten, na de brand in Moria. Maar de mensen op Lesbos willen niet opnieuw opgesloten worden. Hoe lang houden ze het uit op straat, nu de politie noodhulp (...)


België moet vluchtelingen uit Moria opnemen (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse (...)


’Migratie is geen crisis, maar een fenomeen van alle tijden’ (Migranten)

Kardinaal Michael Czerny
maandag 17 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]In oktober creëerde paus Franciscus verrassend de Canadese jezuïet Michael Czerny, in het Vaticaan verantwoordelijk voor asiel- en migratiepolitiek, tot kardinaal. Pro Migrantibus nodigde de nieuwe ‘prins van de Kerk’ in Brussel uit om het engagement van de Kerk toe te lichten.[/bleu (...)


Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (Migranten)

Oproep van bisschop Luc Van Looy
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]We zijn allemaal op weg naar het eeuwige Jeruzalem.[/bleu marine] Wij zijn allemaal pelgrims. Méér nog, wij vormen als pelgrims samen een volk onderweg. Deze gelovige uitdrukking van ons bestaan, als tijdelijke gasten op deze wereld, scherpt onze gevoeligheid en ons begrip voor (...)


VLUCHTELINGEN

Jezuïeten: ‘We kunnen niet blijven toekijken’ (Migranten)

woensdag 31 juli 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Volgens de Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) en het Centro Astalli,[/bleu marine] dat in Rome de opvang van vluchtelingen coördineert, kunnen wij niet blijven toekijken hoe drenkelingen bij hun overtocht op de Middellandse Zee om het leven komen. De jezuïeten vragen na het (...)


Migranten

Een humaan alternatief voor de inbewaringstelling van migranten (Migranten)

Koning Boudewijnstichting
vrijdag 5 juli 2019 door Webmaster
“Niet alleen is dit juist en humaan, maar het kan ook efficiënter zijn dan het huidige paradigma ‘in bewaring stellen en terugsturen’.” [mauve fonce]Radostina Pavlova[/mauve fonce] De inbewaringstelling (in het Engels: detention) van migranten is een wijdverspreide praktijk bij Europese (...)


Vaticaan

De Paus gunstig voor een dialoogtheologie rond de Middellandse Zee (Migranten)

Marie Duhamel – Vatican News
zaterdag 29 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[vert]Rond de Middellandse Zee is er een ruim gebied van doortochten, uitwisselingen en soms van conflicten. Hoe daar een vredevolle en werkelijk broederlijke samenleving hervormen ? Hoe de overhand geven aan de ontvangst van de andere ? Hoe kunnen de godsdiensten hiertoe bijdragen? Dat zijn de vragen waarop de Paus zich voorgenomen heeft te antwoorden deze middag. Franciscus heeft, in Napels, en colloquium afgesloten aan de faculteit van theologie van Zuidelijk Italië…

Een beetje meer dan een jaar na de publicatie van zijn apostolische constitutie ‘Veritatis Gaudium’, heeft hij vandaag opnieuw gepleit voor een vernieuwing van de studies ten gunste van een kerygmatische theologie, van het onderscheid maken, van de barmhartigheid en van de ontvankelijkheid, in dialoog met de samenleving, de culturen en de godsdiensten voor de opbouw van een vredevol samenwonen van de personen en van de volken.
[/vert]Vaticaan

Griekenland moet niet alleen gelaten worden in de migratiecrisis (Migranten)

Giada Aquilino / Marine Henriot – Vaticaanstad
vrijdag 17 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  [vert]Gedurende drie dagen, was kardinaal Konrad Krajewski, apostolisch aalmoezenier van de Paus, op bezoek op het eiland [bleu]Lesbos[/bleu], vergezeld door de voorzitter van de COMECE, Mgr. Jean-Claude Hollerich.

De bedoeling van dit bezoek: aan de migranten, maar ook aan heel Griekenland zeggen dat zij niet alleen zijn.
[/vert]


Wettigen verkiezingen een harde taal rond migranten en vluchtelingen ? (Migranten)

donderdag 4 oktober 2018 door Webmaster

[marron]Er is geen enkele geldige reden waarom migranten en vluchtelingen door een hard en misplaatst taalgebruik gestigmatiseerd moeten worden als een bedreiging voor onze samenleving.
De Interdiocesane Commissie voor de Migratie Pro Migrantibus deelt daarover het volgende mee.
[/marron]Migratie gezien vanuit Algerije (Migranten)

vrijdag 28 september 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

[vert]Tekst opgesteld voor de bisschoppen van Algerije met het oog op de vergadering van de Cerna [2][/vert]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1114506

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License