missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Wie zijn wij ? > Wie zijn wij ?

Wie zijn wij ?

Onze wortels, onze stichter, onze activiteiten...

Artikels van deze rubriek


Pater Lucien Van Wielendaele (Wie zijn wij ?)

maandag 25 mei 2020 door Webmaster2
Lucien Van Wielendaele overleden op 20 mei 2020 te Avondrust (Varsenaere) Lucien werd op 18 juni 1929 geboren te Nederbrakel in het bisdom Gent, provincie Oost-Vlaanderen. Hij volgde de Grieks-Latijnse humaniora in het Sint-Antoniuscollege te Ronse. Hij was als bondsleider van de K.S.A., (...)


Pausbezoek bevordert interreligieuze dialoog (Wie zijn wij ?)

In Thailand
vrijdag 22 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus is aangekomen in Bangkok voor een vijfdaags bezoek aan Thailand en Japan. Directe aanleiding is de 350ste verjaardag van de oprichting van het apostolische vicariaat Siam.[/bleu marine] [bleu marine]Met zijn bezoek wil paus Franciscus vooral de interreligieuze (...)


OVERLIJDEN

Pater Jos Leys is overleden (Wie zijn wij ?)

maandag 4 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Op 15 oktober is in Zelzate onze confrater Jos Leys zachtjes overleden.[/bleu marine] Jos Leys – officieel ingeschreven als Joseph – werd geboren te Gent in Oost-Vlaanderen op 11 juli 1934. Hij was de oudste van zes kinderen. Na de lagere school te Gent en te Ukkel, volgde hij de (...)


Kardinaal Lavigerie

Onze Stichter (Wie zijn wij ?)

zaterdag 21 juli 2007 door Webmaster

Het leven van onze stichterWitte Paters . . . (Wie zijn wij ?)

zaterdag 21 juli 2007 door Webmaster
Op het historisch moment dat de Europese koloniale machten Afrika onderdrukten en een westerse cultuur oplegden, het continent van haar grondstoffen beroofden en de slavenhandel dood zwegen, stichtte Kardinaal Lavigerie in 1868 te Algiers (Algerije) de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (...)


Witte Zusters (Wie zijn wij ?)

zaterdag 21 juli 2007 door Webmaster
In 1869 schreef Kardinaal Lavigerie vanuit Algiers (Algerije), aan de kerken in Europa: "Ik heb vrouwen apostelen nodig om de Afrikaanse vrouw te ontmoeten in haar dagelijks bestaan, om samen gist te zijn in hun leefmilieu". Op 9 september 1869 kwam de eerste groep van 8 jonge (...)


Onze Spiritualiteit (Wie zijn wij ?)

woensdag 26 september 2007 door Webmaster
De kern van onze missionaire spiritualiteit is onze gehechtheid aan Jezus van Nazareth, aan Afrika en aan de wereldkerk. "Ik heb mezelf alles voor allen gemaakt" (1Kor.9,22) Omdat Lavigerie van zijn missionarissen verwachtte dat ze mannen en vrouwen van gebed zouden zijn, maar ook (...)


Geinteresseerd ? (Wie zijn wij ?)

woensdag 19 september 2007 door Webmaster

MEER TE WETEN KOMEN
OVER ONZE LEVENSSTIJLWaar ons te ontmoeten ? (Wie zijn wij ?)

dinsdag 1 december 2015 door Webmaster

Onze addressen in België.Onze publieke gegevens (Wie zijn wij ?)

donderdag 13 juni 2013 door Webmaster
[bleu]Ondernemingsnummer en begindatum[/bleu] [bleu]Maatschappelijke naam[/bleu] [bleu]Bijkomende info[/bleu] [bleu]Type onderneming[/bleu] [bleu]Status[/bleu] [bleu]Aantal vestigingen[/bleu] 0414.030.939 25 oktober 1922 Societeit van de Missionnarissen van Afrika - Société des Missionnaires (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1086972

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Wie zijn wij ?   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License