missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Kenia

De Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven.

Nuntiuncula 657 - Juillet - Août 2009
vrijdag 28 augustus 2009 door Webmaster

Op de eerste dag van de jaarlijkse bijeenkomst van de confraters in Vogelzang (29-07-2009) sprak Willy Schoofs over zijn werk.

De methodes die hij gebruikt wekten veel belangstelling…

Sinds 2007 in Nairobi. 3 miljoen inwoners. De Witte Paters hebben er twee vormingshuizen en één parochie. Ludwig Peschen heeft het Sudan Health Center doorgegeven maar moet een ander AIDS project opzetten in een ander Soedanees bisdom.

Sinds 1988 werkt Willy in parochies en geeft er retraites van één week voor de Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven. Ook opleiding van leken om geestelijke leiding te geven. Wij hebben geen centrum maar gebruiken de plaatsen die men ons aanbiedt, zegt Willy.

Hij gebruikt veel symbolen, hij laat ieder zijn leven beschrijven of tekenen. Methode van De Mello. Of aan ieder een steen geven de eerste dag. Wat betekent die steen voor u? Of de posters van Köder. Gevolgd door anderhalve dag luisteren naar elkaar.
Een basisgedachte daarbij: "Ik geloof dat gij vol goedheid zijt" (Rom 15, 14).

Na de stammenonlusten in Kenia werkte ik veel met Ps. 85,11: "Trouw en waarheid omhelzen elkaar, recht en vrede begroeten elkaar met een kus". Vandaar werken in groepen die één van die termen (trouw, waarheid, recht, vrede) kiezen. Tot ze ontdekken dat die vier nodig zijn om echt tot verzoening te komen.

Willy Schoofs

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 605 / 1158808

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Kenia   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License