missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Lignes de fracture N°101 Breuklijnen

Mars - Maart 2016
dimanche 3 avril 2016 par Jef Vleugels

 EN BREF – IN’T KORT

Burundi

Après la Belgique, les Pays-Bas et les Etats-Unis, c’est au tour de l’Union européenne de couper son aide directe à l’administration burundaise y compris l’aide budgétaire. L’UE était le principal donateur du pays et contribuait à hauteur de 20% du budget national.

RFI 14-03-2016
 

Klacht tegen België

Het federaal migratiecentrum Myria heeft bij de Europese Commissie een klacht tegen België ingediend omdat het vindt dat ons land bij de behandeling van asielzoekers het Dublin III-reglement en de Grondrechten van de EU schendt. Het Centrum viseert onder meer de brieven die staatssecretaris Theo Francken aan asielzoekers heeft geschreven, officieel om hen over de asielprocedure in informeren, maar in feiten vooral om als ‘afschrikkingsmiddel’ te dienen.

De Standaard van 8-03-2016
 

Genocide

Een primeur voor het Joegoslavië-tribunaal : Radovan Karadzic, de leider van de Bosnische Serviërs, krijgt 40 jaar gevangenis voor onder meer misdaden tegen de menselijkheid, genocide et oorlogsmisdaden.

Tweedehandskledij in Afrika

95 procent van de bij ons ingezamelde oude kleren gaat naar Afrika. Maar als het van een aantal Afrikaanse landen afhangt, komt daar binnenkort verandering in. Op een vergadering van de Oost-Afrikaanse gemeenschap eerder deze maand, besloten Tanzania, Kenia, Oeganda, Burundi en Rwanda een plan uit te werken om de import van tweedehandskledij te verbieden. Dat moet gefaseerd gebeuren tegen eind 2018. De landen willen ook de import van tweedehandsauto’s beperken.

Schoonzoon of –dochter met een andere huidskleur

20 procent van de Belgische bevolking zou zich eraan storen als hun kind thuiskomt met een partner met een andere huidskleur. Dat blijkt in de marge van een bekendheidsonderzoek dat Unia, of het Gelijkekansencentrum, zopas deed. ’Bijzonder verontrustend’, zegt Unia-directeur Els Keytsman. ’Nogmaals is aangetoond dat racistisch gedrag op basis van huidskleur nog heel sterk is in onze samenleving.’

 PRAKTISCHE ECOLOGIE PRATIQUE

L’EAU

  • Si l’on n’y prend garde, l’eau est trop souvent gaspillée.
    N’oubliez pas de fermer le robinet quand vous vous rasez ou vous lavez les dents : en une minute, vous économisez 12 litres d’eau…

LEKKENDE KRAAN

  • Laat een lekkende kraan zo snel mogelijk repareren.
  • Een kraan die druppel na druppel lekt, verliest ongeveer 36 liter water per dag.

L’EAU DU ROBINET

  • L’eau du robinet est d’une excellente qualité.
  • L’eau achetée en bouteilles coûte 150 à 600 fois plus cher.
  • L’eau du robinet a-t-elle un petit goût de chlore qui vous déplait ? Gardez-la une heure en carafe et le chlore se sera évaporé.

    Compilateur/compositeur responsable : Jef Vleugels, rue Charles Degroux 118 – B-1040 Bruxelles


Mots-clés

Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 853 / 983328

Suivre la vie du site fr  Suivre la vie du site Belgique  Suivre la vie du site J.P.I.C.   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License