missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Groen Blad - Augustus 2012

woensdag 15 augustus 2012 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.

- De spanningen oplossen in Nigeria

De Oecumenische Raad van de Kerken (ORK) en het koninklijk instituut (Jordanië) Aal Al-Bayat voor de moslimgedachte hebben de gemeenschappelijke wil om te helpen de spanningen op te lossen in Nigeria. “De godsdienst zou nooit mogen gebruikt worden als voorwendsel van conflict”. Het conflict gaat verder dan de godsdienstige dimensie. “Het gaat vooral om politieke, etnische, juridische (afwezigheid van gerechtigheid) problemen”. ORK en Aal Al-Bayat hopen theologische publicaties te lanceren die gericht zijn op de vrede, en die bijdragen om de harmonie in volle daglicht te stellen in de geschriften zowel van de christelijke als van de moslim godsdienst. (oikoumene)

De aartsbisschop van Abudja heeft een sterk gebaar gesteld door naar de moskee te gaan voor een iftar (avondmaal na het afbreken van de vasten). Zo wil hij de dialoog tussen christenen en moslims behouden. (Cathobel)

- Orthodoxie – Kirill de eerste, orthodoxe patriarch van Moskou en van de Russische Kerk, is enthousiast over de betrekkingen tussen het katholicisme en de orthodoxie. “Voor vele zaken zijn wij naaste familie, vooral wat betreft het leven van de mens van vandaag. Wij hebben allen iets te zeggen in verband met de geestelijke crisis, die samengaat met de crisis van de morele waarden.” (Kerknet)

- Overweging van Tariq Ramadan in verband met de Ramadan maand:

“De vastenmaand is een school van het geloof, van de spiritualiteit, van de solidariteit… de maand met de grootste introspectie van de moslims en tevens die van hun meeste bijdragen aan de mensheid… Zij worden begeleid door deze maand van licht. Als zij alleen maar nog meer hun ogen, hun hart, heel hun wezen konden openen en dit licht ontvangen en het aanbieden als de grootste gave van hun spiritualiteit aan hun zusters en broers in menselijkheid”.

- Mededeling van het Centrum El Kalima, Zuidstraat, 69, in Brussel:

Na 28 jaar aanwezigheid heeft Zuster Marianne Goffoël, o.p. het Centrum einde juni verlaten. De nieuwe directeur is nu Eerwaarde Heer Christian De Duytschaever (diocesaan priester). Het voorzitterschap van de vzw. is toevertrouwd aan Professor Vincent Legrand (Universiteit van Louvain-la-Neuve UCL).

Id al-Fitr. Ramazan Bairami. Suikerfeest.
19/20 augustus 2012.
G.Verbist, mafr.
van de GROEP RENCONTRE
 

Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 294 / 928981

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License