missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


D.R. Congo

Opbouw van een altaar in het heiligdom Lukanada

INFI-PAC – nr. 78 – januari 2019
maandag 18 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het is op deze heuvel dat op een zekere 15 september 1906 de allereerste evangelisatie van Zuid-Kivu is begonnen met de komst van een kleine ploeg missionarissen van Afrika gevormd door Pater Jozef Van der Haeghe en 2 catechisten. Zijn twee confraters, Pater Raphaël Roy en broeder Lambert, gingen hem vervoegen op 20 september 1906.


Vandaag, is deze plaats een pelgrimsoord geworden, plaats waar in vrede de eerste missionaris, JOZEF VAN DER HAEGHE (1874-1906) rust, Belgisch missionaris gestorven door uitputting twee maanden na zijn komst te Nyangezi in 1906, op de leeftijd van 32 jaren.Rwanda

Enkele nieuwsberichten van de sector Rwanda

Info-Pac nr. 78 – januari 2019
zaterdag 16 februari 2019 door Webmaster

De sector Rwanda telt negen confraters verdeeld in twee gemeenschappen : de parochie-gemeenschap samengesteld met vijf confraters (twee priesters en twee stagiaires) en de gemeenschap van het Missionair Centrum Lavigerie (CML) samengesteld met vier confraters (drie priesters en een broeder).

Ook al is het aantal confraters die in Rwanda werken zeer beperkt, het aantal Rwandese confraters in missie blijft stijgen. De sector Rwanda telt elf Rwandese confraters in missie en zesentwintig jongeren in vorming waarvan drie reeds diaken zijn (zes in het voorbereidend jaar, zeven in filosofie, twee in het noviciaat, vier op stage en zeven in theologie).Burundi

De Missionarissen van Afrika vieren 150 jaren apostolaat

IWACU - Les voix du Burundi
vrijdag 15 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De missionarissen van Afrika, beter gekend onder de naam “Witte Paters”, hebben hun 150ste verjaardag gevierd, deze zaterdag 8 december 2018 in de parochie Mbogora (provincie Mwaro).

Een gelegenheid om terug te komen op de rol die deze congregatie gespeeld heeft in Burundi..


De stad van de spiegels

INFO-PAC - n° 78 – janvier 2019
dinsdag 12 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
(overgenomen van de Kerstviering 2018 van de Association Horizon) Er was eens oude vrouw gezeten aan de ingang van een stad van het Midden Oosten. Een jonge man benaderde haar en zei haar : « Ik ben hier nog nooit gekomen. Hoe zijn de mensen die in deze stad leven ? » De (...)


Vaticaan

Audiëntie bij de Paus

Mafrome.org
maandag 11 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Op vrijdag 8 februari waren wij uitgenodigd door de opvolger van Petrus voor een private audiëntie in het Vaticaan. De twee Algemene Raden, broeders en zusters van de twee congregaties, enkele provinciaals aanwezig voor de volgende ontmoeting met de Algemene Raad, ongeveer 80 personen in het totaal, waren aanwezig in de Clementina zaal om 11 uur.Tabagisme in Afrika

Afrika, het eldorado van de nicotine made in Europe

Bron “mafrwestafrica”
vrijdag 8 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Damien Glez Damien Glez is tekenaar-editorialist franco-burkinabe Een onderzoek stelt vast wat iedereen kon weten : de sigaretten die in Afrika verkocht worden zijn meer toxisch dan deze die in Europa gerookt worden. Wie is de verantwoordelijke van deze vergiftiging ? Gehalte van (...)


Internationale Dag tegen de handel van personen

Feest van Josephina Bakhita

8 februari
vrijdag 8 februari 2019 door Webmaster
Heilige Josephine (Giuseppina) Bakhita 1868-1947 Eerste Soedanese heilige Slaaf bij de geboorte en Canonized op 1 oktober 2000 Feest in de kerk 8 februari Josephine Bakhita, de Afrikaanse heilige (zijn leven zien) 8 februari, Internationale Dag tegen (...)


D.R.C.

Met Christus, altijd trouw aan Afrika

INFO-PAC - Nr 78 – januari 2019
donderdag 7 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Pater Armand Dakouo, in Kindu (die de PAC vertegenwoordigde bij de viering van het jubileum in de Maghreb). de Sint Jozefkapel De viering van de 150 jaren van de Sociëteit van de Witte Paters en Witte Zusters is begonnen vanuit Algerije voor de Sint Jozefkapel, de kapel waarin (...)


ALGERIJE

WITTE PATERS, TE TIZI-OUZOU

RELAIS PERES BLANCS - MAGHREB N°31
woensdag 6 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Algerije is een land in het hart van Noord Afrika. Voor de grootte ervan, het neemt de tiende plaats in van de wereld en de eerste in Afrika met een oppervlakte van 2.381.741 vierkante km. Het is in dit groot, mooi en rijk land, die een moslimmeerderheid telt, dat de Missionarissen van Afrika (...)


De zaligverklaring : een verantwoordelijkheid

Mini-lien nr. 481
maandag 4 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
D e Kerk van Algerije werd meerdere malen bedreigd te verdwijnen : bij de onafhankelijkheid, door de nationalisaties, en door de opeenvolgende aanslagen. Het inzicht van Kardinaal Duval en van Mgr. Teissier, is geweest te zeggen : “Onze lokalen in plaats van leeg te blijven, laten we deze ter (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 779064

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License