missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Getuigenis van trouw

1235 jaar in dienst van Afrika en de Missie.

Jubilarissenfeest 2018
dinsdag 14 augustus 2018 door Jo D. (Photos), Webmaster
VOGELZANG 7 AUGUSTUS 2018 We vierden 21 Jubilarissen: 14 aanwezigen 7 afwezigen om gezonheidsredenen of ouderdom... Wij bidden voor ieder van onze jubilarissen. Mogen zij in dankbaarheid voor het verleden, hun toekomst betrouwvol in Gods handen (...)


Pater Mathieu Janssen

maandag 6 augustus 2018 door Jef Vleugels
Na enkele dagen palliatieve zorgen in Avondrust is onze confrater Mathieu Janssen op zondagmorgen 5 augustus 2018 vredig ingeslapen. Mathieu Janssen werd op 16 maart 1931 geboren te Opglabbeek in de provincie Limburg. Zijn ouders waren welstellende landbouwers. Mathieu - maar (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Augustus 2018

donderdag 2 augustus 2018 door G.Verbist, mafr.
  • “ We moeten leren samenleven als broeders, anders zullen we sterven als idioten”.
    Martin Luther King.
     
  • “ Er was een tijd dat ik iedereen die niet tot mijn geloof behoorde, afkeurde. Nu is mijn hart zo groot geworden om alle vormen aan te nemen : een weide voor de gazellen, een klooster voor de monniken; een tempel voor de goden, een Kaba voor de moslims; een boekrol van de Thora … Mijn geloof is het geloof van de liefde. Welke route de karavaan der liefde ook volgt, die richting zal ook het pad van mijn geloof zijn”.
    Ibn Arabi.
     


Een “Tijd voor de Schepping”

van 1 september tot 4 oktober 2018
woensdag 1 augustus 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vanaf 1 september tot 4 oktober, worden de Kerken opgeroepen om deel te nemen aan “Tijd voor de Schepping”. In 2015, heeft paus Franciscus 1 september vastgelegd als de “Werelddag van gebed voor het behoud van de schepping”. Op 4 oktober is er het feest van de heilige Franciscus van Assisi, de heilige patroon van de ecologie.

De maand september zal de gelegenheid zijn om na te denken, te bidden en te handelen voor het levensmidden. De lokale gezagsdragers, de burgerlijke maatschappij, de religieuze gemeenschappen worden uitgenodigd om de cultuur van de integrale ecologie te bevorderen.Islam

De voornaamste feestdagen in de islam

De islamitische kalender
woensdag 1 augustus 2018 door Webmaster
Dit zijn de volgende grote datums van de islamitische kalender : Aid el Adha Feest van Het Offer 10 Dou-l-Hidjja 1439 woensdag 22 augustus 2018 Ras el ’Am Nieuwjaar 1 Muharram 1440 woensdag 12 september 2018 ’Achoura 10 Muharram 1440 vrijdag 21 september 2018 Mawlid an Nabi Geboorte (...)


Interreligieuse Kalender - Augustus 2018

dinsdag 31 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
15 – Maria-Tenhemelopneming (Kath) Na haar dood is Maria ten hemel opgestegen. 15 – Dormitio van Maria (Orth) Ze is zachtjes ingeslapen. 17 – 24. Hadj. (Moslims) Bedevaart naar Mekka. 21 – 22. Aïd al-Kebir. Offerfeest (Moslims) Abraham was bereid zijn zoon aan God te (...)


Algerië

Zomer 2018

Ontmoeting en Ontwikkeling (CCSA)
donderdag 19 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Maandag 16 juli 2018 Het is 23 uur. We hebben de hele avond doorgebracht ons bezig te houden met een jonge Congolese vrouw die op het punt stond te bevallen. Ondanks de bevestigingen van “geen problemen”, is zij verplicht op weg te gaan van de ene kliniek naar de andere opdat men haar zou (...)


“Maak je dus niet bezorgd om de dag van morgen… “ (Mat. 6, 34)

Eurécho - Zomer 2018
woensdag 11 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Voor ons die elke dag een overvloed van eten hebben op onze tafels, voor ons die een dak boven ons hoofd hebben om ons te beschermen tegen de zon en de regen, voor ons die hemden hebben, polo’s en schoenen van allerlei aard in onze kasten, voor ons die keukenhulp, bewakers, en soms chauffeurs (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juli 2018

maandag 2 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
‘’ Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.’’ In de wereld van vandaag is het dringend nodig om dialoog en ontmoeting tot stand te brengen tussen personen en groepen die heel verschillend zijn. ‘’ Vrede wordt opgebouwd in het koor van de verschillen… Vanuit (...)


Interreligieuse Kalender - Juli 2018

vrijdag 29 juni 2018 door G.Verbist, mafr.
1 – Het vasten van Tammoez (Joden) Een drie weken durende rouwperiode voor de verwoesting van Jeruzalem en de tempel. 10 – Marteldood van de Bab (Bahá’i) in Iran op 9 juli 1850. 13 tot 15 – O-bon (Shinto Boeddhisten in Japan) Geestenfeest. Jaarlijkse terugkomst van de (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 729587

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License