missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Afrika

Afrikaanse demografie en migraties : tussen alarmisme en ontkenning

Christian Bouquet, Université Bordeaux Montaigne
zaterdag 12 mei 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
ARCRE : The Conversation Er zijn heel wat cijfers van de bevolking zoals deze van de onthouding in een democratische verkiezing : men kan deze doen zeggen wat men graag wil horen. Over de Afrikaanse demografie, is het spectrum zeer breed tussen degenen die met het schrikbeeld zwaaien van de (...)


Pater Fernand Mertens

woensdag 9 mei 2018 door Jef Vleugels
Zoals reeds gemeld, is in Kampala (Uganda) onze confrater Fernand Mertens op zaterdag 5 mei 2018 onverwacht overleden. Alles was reeds in gereedheid gebracht voor zijn repatriëring naar België. Fernand (zijn eerste officiële naam was eigenlijk Hugo) werd op 9 april 1942 geboren (...)


Pater Gerard Reynaert

maandag 7 mei 2018 door Jef Vleugels
Zoals reeds gemeld, is in Kampala (Uganda) onze confrater Gerard Reynaert op donderdag 3 mei 2018 onverwacht overleden. Gerard werd op 22 oktober 1925 te Passendale in West-Vlaanderen (bisdom Brugge) geboren. Vader was postbeambte. Gerard volgde de Oude Humaniora in het (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Mei 2018

woensdag 2 mei 2018 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
CHRISTUS ONTMOETEN Haar naam is Raoudha, zij is Tunesische van afkomst. Zij is 52 jaren moslim geweest. Vandaag is zij 54. Twee jaar geleden, is het een Youtoube video geweest die bij haar een openbaring heeft veroorzaakt. De getuigenis van een moslim bekeerd tot het christendom heeft (...)


Interreligieuse Kalender - Mei 2018

maandag 30 april 2018 door G.Verbist, mafr.
01 – Dag van de ARBEID. 01 – Lailat al-Bara’a (Moslims) Nacht van de Lotsbezegeling. Ze vragen vergiffenis voor de zonden van het jaar, in voorbereiding tot de ramadan. 03 – Lag Ba’omer (Joden) Vreugdevuren overal. 10 – Hemelvaartsdag (Kath. Protest.) Jezus is opgestegen naar de (...)


Pater Louis De Backer

zondag 29 april 2018 door Jef Vleugels
Zoals reeds gemeld, is in O.L.V. van Antwerpen onze confrater Louis De Backer omstreeks de middag van 25 april 2018, onverwacht overleden. Louis of Lode (ook vaak Lodje genoemd) werd geboren op 11 juni 1920 te Wilrijk. Na de lagere school in Wilrijk en Westmalle, waar zijn (...)


Pater Herman Konings

dinsdag 24 april 2018 door Jef Vleugels
Zoals reeds gemeld, is in Sint-Jan in Brugge onze confrater Herman Konings vrijdagavond 20 april 2018, zachtjes overleden. Herman werd op 7 maart 1937 geboren te Essen in de provincie Antwerpen, vlak bij de grens met Nederland. Zijn ouders waren landbouwers. Hij volgde de (...)


DR. Kongo - Noord-Kivu

“In Noord-Kivu, worden wij helemaal door iedereen verlaten.”

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka
zaterdag 21 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In de D.R. Congo, terwijl de geweldplegingen zich vermenigvuldigen in Noord-Kivu sinds verschillende weken, drukt de Kerk haar ongerustheid uit.

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka, bisschop van Goma en Mgr. Melchisédech Sikuli Paluku, bisschop van Butembo-Beni, hebben beiden de onveiligheid betreurd die algemeen wordt in deze provincie tegenover de algemene onverschilligheid.Humor

Venster of vuil linnen ?

Baobab Echos Nr 29 - maart 2018
dinsdag 10 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Humor… Een jong koppel heeft zich onlangs geïnstalleerd in een nieuw kwartier. De volgende morgen, op het ogenblik dat het koppel zijn ontbijt nam, merkte de vrouw de buurvrouw die haar linnen uitspreidde. Wat een vuil linnen, zegt ze. Zij kan niet wassen ! Misschien heeft ze een nieuwe zeep (...)


West-Afrika

De veiligheid in de regio

Baobab Echos Nr 29 - maart 2018
maandag 9 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De aanslagen in drie landen van de sub-Regio [1] Opeenvolgend zijn Mali, daarna Burkina Faso, en tenslotte Niger ook nog het doelwit geweest sinds januari van terroristische groepen die moeilijk te vereenzelvigen zijn… Met het verschil van de andere keren, heeft in Burkina Faso, een groep (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 704121

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License