missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Night Rush slots like this. Night Rush is a brand-new casino on the igaming!

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Zuid-Soedan: pausbezoek is cruciaal voor de vrede

Paus Franciscus levert met zijn bezoek een cruciale bijdrage voor een vredelievende regering, die definitief een einde moet maken aan de oorlog.
maandag 9 mei 2022 door Webmaster2
Pater Morris Ibiko, directeur van de campus Theologie van de Katholieke Universiteit in het bisdom Tombura-Yambio, is ervan overtuigd dat het aangekondigde bezoek van paus Franciscus aan Zuid-Soedan essentieel is voor de toekomst van de vrede in het land. Weliswaar is het nieuwe vredesakkoord (...)


Kardinaal in chrismamis: ‘Alleen synodale Kerk heeft toekomst’

vrijdag 15 april 2022 door Webmaster2
In de chrismamis, die jaarlijks in de Goede Week (meestal in de ochtend van Witte Donderdag) wordt gevierd, wijdt de bisschop het chrisma, de olie die gebruikt wordt voor de zalving bij de sacramenten van doopsel, vormsel en de ambtswijding tot priester en bisschop. Hij zegent ook de olie voor (...)


Congolese vrouwen verwachten veel van de komst van de paus

maandag 28 maart 2022 door Webmaster2
Congolese vrouwen verwachten veel van het bezoek van paus Franciscus, van 2 tot 4 juli aan de DR Congo. Zij zijn vooral blij dat hij daarbij ook een bezoek zal brengen aan Goma in de provincie Noord-Kivu, in het epicentrum van een van de zwaarste conflicten van de afgelopen decennia in het (...)


Pausreis naar Zuid-Soedan in het teken van verzoening

maandag 28 maart 2022 door Webmaster2
De persdienst van het Vaticaan heeft het thema en het logo van het bezoek van paus Franciscus aan Zuid-Soedan van 5 tot 7 juli 2022 voorgesteld. Het thema is het bekende fragment uit het 17de hoofdstuk van het Johannesevangelie: Ik bid, opdat zij allen één zijn. Het logo drukt het verlangen (...)


Bij kapucijnen klinkt een ’symfonie van hoop’ voor Oekraïne

vrijdag 25 maart 2022 door Webmaster2
De Antwerpse kapucijnen steunen Oekraïne met de opvang van 42 vluchtelingen én een vredesconcert Een oude boom die omvalt, maakt meer kabaal dan een klein zaadje dat wordt geplant, maar dat laatste draagt op lange termijn veel meer vrucht. Met dit Afrikaanse gezegde word ik verwelkomd in het (...)


Aanstelling provinciaal Congregatie van de Heilige Geest

maandag 7 februari 2022 door Webmaster2
Emmanuel Tomfiah, pastoor van Turnhout en oud-Turnhout, en bruggenbouwer van PE Clara van Assisi werd dinsdag aangesteld als provinciaal (verantwoordelijke) van de Belgische provincie voor de congregatie van de spiritijnen. De eenvoudige en mooie eucharistieviering waarvan een enorme kracht (...)


Niemand leeft voor zichzelf alleen - Kerstwens kardinaal De Kesel

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
"We hebben elkaar nodig, we zijn verantwoordelijk voor elkaar", zo onderstreept kardinaal De Kesel in zijn kerstwensen 2021. Vrienden, Ook dit jaar kunnen we Kerstmis niet vieren zoals we het gewoon zijn. De wereldwijde pandemie is immers nog altijd niet bedwongen. Er is weliswaar al veel (...)


Paus roept Romeinse curie op tot nederigheid

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus had het in zijn kersttoespraak tot de curieleden dit jaar niet over kerkhervormingen, wel over de nood aan een synodale Kerk. Paus Franciscus heeft de leden van de Romeinse curie en andere belangrijke functionarissen van de Vaticaanse administratie tijdens de jaarlijkse (...)


DR Congo: bisschoppen overleggen met Tshisekedi over verkiezingen

De Congolese president Félix Tshisekedi ontving vrijdag een delegatie van de CENCO, de Bisschoppenconferentie van de DR Congo
maandag 29 november 2021 door Webmaster2
Een delegatie van de Bisschoppenconferentie van de DR Congo (CENCO), onder leiding van de voorzitter Marcel Utembi Tapa, de aartsbisschop van Kisangani, werd afgelopen vrijdag ontvangen door president Félix Tshisekedi, voor een overleg over de voorbereiding van de verkiezingen. Volgens de CENCO (...)


Paus brengt hulde aan onbaatzuchtige missionarissen

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus sprak zijn waardering uit voor de missionarissen die in arme en noodlijdende landen in de frontlinie staan. Paus Franciscus tijdens het angelusgebed op missiezondag © Vatican Media Paus Franciscus heeft gisteren, op Missiezondag 2021, hulde gebracht aan de vele priesters en (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1149048

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License